måndagsbarn

är jag inte. Måndagar är min zombie dag, jag är galet trött och sitter vid datorn istälet för att göra mig iordning, yey. Utanför mitt fönster ösregnar det och är fortfarande mörkt, jag har tänt mina ljus och min advendtsljusstake. Tur att jag har bilen idag, annars hade jag nog dragit mig för att gå upp i morse med tanke på vädret. Regn suger.

Idag har jag bara en lektion, tror jag... eller två kanske, när jag slutat blir det råplugg på världskartan, inte kul men vafan det är nödvändigt då det är prov imorgon. Nu skall jag koka te och gosa framför tven med min gosiga kofta som jag har på mig en dag som denna.

LOVE

andra avenyn och te hela natten.



glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya.


min mamma är söt

Enda sedan jag var pytteliten plutt så har mamma alltid gjort paketkalender innan jul, och förra året höll vi på att flytta vilket resulterade i att vi skippade kalendern och jag trodde att vi vuxit ifrån det. Idag när jag kommer hem har mamma hängt fram kelendern och hängt lite paket i den, bara för att hon tycker det är så mysigt. Och inte nog med det, dagens paket var klockrent. Och det visste hon, eftersom hon innan vi valde sa "ta dom avlånga paketen idag, jag vill så gärna se era miner...". Då kan man ju inte annat än att välja dom av ren nyfikenhet, och min mamma känner mig nog allt för väl. I mitt paket låg det en mobilstrumpa, med turkiets flagga på, och jag bara älskar att ha den i min väska. Sjukt och nostalgiskt. Jag saknar Turkiet. Tack mamma, det blir nog svårt att leva upp till detta paketet med de andra paketen.



fin är den, inte sant? love it.

puss.


friskna nu

Hej igen.
Det är ingen blyg förkylning jag har åkt på. Inte nog med att den håller i sig i flera Veckor så är den dessutom grov. Jag kan inte minnas att jag någon gång varit såhär förkyld, jag hostar och nyser och snyter mig och nu dricker jag gammeldansk. Ja, jag dricker sprit på en söndag. Det är vad jag gör och jag tänker göra det dygnet runt fram tills jag blir frisk, för jag orkar inte med detta mer nu.

Utanför mitt fönster är det mulet, kallt och lite skymning. Klockan är nu 14.o4 vilket betyder att jag borde börja plugga nu eftersom det endå inte finns något bättre att göra. Allt handlar om orken dock, eftersom jag är så förkyld är jag helt degig i hela hjärnan och jag kan inte få in en endaste sak i hjärnkontoret vilket är ytterst panikartat då jag har prov på tisdag och jag har inte ens börjat på det. Kul.

Projektarbete pluggar jag nu.. det är en aning roligare.

yüz doksan yedi gün kaldı!

PUSS

90'lar Türkçe pop parti

depp att man missade fest festen på bellman... haha.

Förövrigt så har jag fortfarande inte sovit en blund. Jag kan ju säga att jag nog kommer decka ganska gött ikväll, vid sisådar nittontrettio kanske. Hatar att vara såhär trött, och klockan är nu halv tolv vilket betyder att jag inte KAN sova nu då jag aldrig kommer somna ikväll då.

Första advent, mysigt. Julpyntad lägenhet och sånt. Dessutom skall jag äta frukost nu, om jag orkar, jag har ingen kraft alls... tänk om jag har fått svinsjukan? Är det såhär man mår så borde jag nog tagit vacinet.. yeye. Förresten så lyssnar jag på Byz nu, klockrent.

Skriver turkiska på msn nu, lovely! Jag tror jag längtar för mycket, känns som jag ska åka i januari :p

PUSS

Lämna det bakomflutna framför dig.

Hej söndag(!)
Inatt har jag knappt kunnat sova med tanke på min jävla förkylning som aldrig ger sig, och jag får panik när jag inte kan andas genom näsan. Så är det. Därför gav jag upp och satt på datorn i stället, trots att jag är megabaota trött. Jag borde sova så att jag orkar plugga idag, för jag har inte öppnat en endaste bok sedan i tisdags, yey.

Hur som helst så var vi ute igår, mycket trevligt folk och jag drack glitter dricka. Nu tänker jag försöka somna om, hej då.

inte okej.

HEJ. Nu blir det ingen längre uppdatering då jag skall åka iväg till jobbet strax. Börjar klockan 1o uppe i Kungsabacka, tur för mig att jag har bil - eller att jag får låna mina föräldrars bil snarare. Jobbat torsdag och fredag med, känns bra då pengar behövs.. worki worki.

Det är dock inte helt okej att få denna typen av inbjudan på facebook,

90'lar Türkçe pop parti
Host: Bistro Bellman Disco & Bar Alanya
Type: Party - Club Party
Network: Global  
Start Time:
Saturday, 28 November 2009 at 22:00
End Time:
Sunday, 29 November 2009 at 03:00
Location:
Bistro Bellman Alanya ''Bayramın 2. günü''

Man blir bara sugen på att dra ner, dock är inte Bellman min favorit, men vafan.. det ligger bland allt annat och jag känner ganska starkt för att dra ner och ta en strawberry daiquiri på crazy horse, den är galet god! Dessutom ringde en turk i onsdags, hade nästan glömt hur charmig deras engelska äääär, haha. Kul var det i alla fall, och han ville att jag skulle jobba på hans restaurang så klart, men så blir det inte med det. Jag har ju trots allt mitt jobbbbbb klart :) samt flygbiljett....iiiiiiiiih!

Nu blir det jobb jobb och jobb, hej så länge.

btw, det var bayram i Turkiet igår.. hade varit nice.. firas nästan som julafton.

work work work

hej torsdag. jag har verkligen inte haft tid att sitta vid datorn idag då jag började jobba vid tio och slutade sex. jag åkte direkt till morbror i kungsbacka eftersom jag ändå skall jobba nio till sex imon med. slipper jag köra fram och tillbaka. egentligen hinner jag inte jobba imon, med tanke på allt plugg, men vafan cash är nice.. sebebi çook ya! iyi akşamlar<3

onsdag

Hej onsdag!
Morgonen började med ett telefonsamtal, jag hatar att vakna på en ledig dag utav att telefonen ringer.. det var Viveca, hon ville planera julklappar med mig, och givetvis sa jag snällt och glatt ja - även om jag var totalt nyvaken och vrålförkyld. På tal om att vara förkyld så kan jag inte andas på nätterna, och nässpray går inte för jag har ett såååår i näsan, äckligt jag vet. (och det gör dessutom as ont!)

Förutom itt p-100 möte klockan 12.oo-13.oo har dagen har spenderats med elin på café, på stan och även at her apart - som hon skulle vilja säga det själv. Väl där lagade vi, läs elin, lax med cesarsallad som blev himla god. Därefter räknade vi ner timmarna framför tven i väntan på grey's, med några små pauser i fönstret. Jag är min underbara vän Elin träffas allt för sällan med tanke på hur nära vi faktiskt har varandra just nu, bättring på det va!

Patrick ringde och jag tackade mer än ja, loggade in på schoolsoft och löste det med lite feber.. förlåt Jennie, jag saknar faktiskt dig. Imorogn 1o.oo infinner jag mig på jobbet, hoppas inte alla i in klass läser min blogg - blir ett hejdundrans liv på hönsgården då. -joke-



Godnatt!


natt

Nu är det snart natten, klockan är 22.oo och jag är pigg som aldrig förr då jag precis tog en ipren och en coca-cola! Jag mår väl sådär, så tack för avrådan att inte träna. Kan tänka mig hur jag skulle mått nu om jag kört ett spinning-pass på en timma. Det enda som går att träna i detta tillståndet är simning, funderar på att åka upp och köra några varv imorgon kanske.. får inte lägga av nu bara för en förkylning, lite feber och en jävla halspain. Får rycka upp mig nu vafan...

Sitter här och dunkar min Türkiye lista på typ maaaaaxvolym och bara väntar på klagomål från testerande i lägenheten. Finns inget bättre när man vill rensa skallen, högsta volym och kolsvart med bara datorn som ljus. Måste erkänna att dagen varit en seg negativ dag från min sidan, inifrån.. dock inget jag visat utåt, varför skall andra lida över att jag är på dåligt humör? Sånt kan jag bli arg på.

Idag är det 202 dagar kvar till studenten och 205 dagar kvar tills alanya.



jag och jennie, aka ketchup och senap, i torsdag... snygga är vi!

iyi geceler


hjärta





det finns inga ord,
ni är sötast i världen.
kusin <3 kusiner.


16.50 och kolsvart

Hej tisdag!
Det är den 24 november idag vilket betyder En månad kvar till julafton. En månad. Det är nära och vad hände med det långa året? Tiden går bara fortare och fortare och just nu är det helt okej med mig. Jag längtar bara tills jag tar studenten, 2o2 dagar idag. Då har jag en lång sommar framför mig, alanya och sedan skall jag förhoppningsvis fortsätta fylla mitt cv med utlandsjobb. Skickat iväg lite mail idag, mest för tat kolla intresset.

Dagen har väl varit sådär, ont i halsen och en jäkla huvudvärk.. årstiden... återigen, sommar kom till mig!


söndag i november

Nu har jag ätit middag, duschat och funderat över hur skön min dag har varit. Jag har gått runt i min egen värld, lyssnat på min egen musik och pratat med migsjälv. Jag har komit igång ordentligt med mitt projektarbete och jag har börjat jobba på en ny bloggdesign. Det känns som att Alanya inte är en speciellt passande design just nu, då jag flitigt skall använda min blogg även på Mallorca i fem veckor med skolan. Därför lägger jag strax den designen åt sidan, och kommer med något nytt, lite ljusare och lite nyare.

Har klickat runt på lite bloggar, som alltid, sjukt hur man kan fastna vid datorn när det finns tusen bloggar man vill läsa. Hur som helst så kom jag in på en Alanya tjej Igen, det finns gått om folk som älskar staden minst lika mycket som jag gör, däremot hade hon vänt på det vilket jag tyckte var lite komiskt:

Välkommen till Alanya, staden som tjatar ut all musik på bara några dagar! Staden med likadana krogar överallt........med likadan dricka, samma priser, samma musik, likadana flörtiga bartendrar, samma äckliga gubbar, samma snorfulla ungdommar.. Staden där alla killar blir kära i dig, eller hatar dig, det finns inget därimellan. Staden där killarna får en ny tjej varje vecka... Staden där alla är försäljare, oavsett om du är på stranden, i stan eller på klubben. Alla har något dom vill sälja till dig...
Alanya, the city I love....... pretty wierd ha?

Kul syn på det, tycker jag. För visst stämmer det helt och hållet, det är bara inte det perspektivet man brukar framföra något som man älskar på. Smart och kreativt och det fick mig att skratta och faktiskt längta tillbaka. Det är det man saknar, man saknar enkelheten och allt vad Alanya är. Man saknar en stad fylld av rörelse och fylld av förväntningar. En stad med städig förnyelse och nya människor. En stad fylld med folk. Folk som älskar. Älskar Alanya.

Iyi geceler sevgilim.. Hoscakal!



hej underbara söndag

Idag när jag vaknade var jag fyllt utav energi. Jag gick upp och åt frukost satidigt som jag kikade på One tree hill och läste tidningen, och efter det satte pluggandet igång. Kände att jag borde skriva på mitt projektarbete idag då jag skall skicka in det för lite feedback tills på onsdag. Känns skönt att jag fått skriva av mig lite, då mitt projekt faktiskt handlar om Alanya. Blir så sugen på att bara åka till Dimcayi och ligga där och softa hela dagen med lite soft folk i ett soft land. Inte minst när jag läser igenom vad jag skrivit,

- Mellan Alanya och Mahmutlar, alldeles i närheten utav byn Kestel är korsningen till Dimcay-floden. Detta är den bästa platsen att tillbringa en lugn och avkopplande dag i närheten av Alanya. Vad sägs om en eftermiddag vid vattnet i din egen träd-koja? Att avnjuta färsk fisk och sallad, med den porlande floden i bakgrunden? Det är de små restauranger som gör Dimcayi till en unik attraktion att besöka. Eftersom nästan alla ställen har byggt en typ av trähydda, mot berget eller som en slags flotte på vattnet. På trägolvet ligger det kuddar runt om ett lågt bord. Du får god service och så fort du vill äta eller dricka något, behöver du bara vinka till. Under de varma sommardagarna i juli och augusti är en massa människor här, för att kyla ner sig i hettan. Mellan träden är det alltid svalt och de som blir varma ändå, kan de ta ett dyk i det svala sötvattnet. Det är inte mycket turister som tar sig hit, men jag rekommenderar er verkligen att besöka Dimcay-floden, det måste upplevas. 

Förövrigt så har jag inte sysslat med speciellt mycket mer, inte hinnits med då jag lagt ner hela dagen på detta. Känns skönt, det ösregnar ute så något annat hade jag ändå inte fått gjort.




dimcay :)

hejdå söndag.


finns inga ord





take me down to the paradise city, take me home...
oh, won't you please take me home <3 alanyaaaaa


är det konstigt att man längtar bort någon gång?





saken är bifffff, alanya 2o10 och jag bara njuter!


people always leave

Jag sitter i min ensamhet en lördag kväll, lyssnar på musik, skriver lite projekt och väntar på bättre tider. Jag är irriterad och missnöjd med mycket just nu, samma visa varje vinter. Kylan och mörkret får mig att vilja gömma mig under täcket i mitt rum tills ljuset når oss och dagen blir längre än natten.

Jag är trött på att höra om alla kära människor som är så lyckliga och älskar vintern och lever i sin rosa värld. Dessutom är jag ännu mer less på att bli tagen i andra hand. Det är uppenbarligen svårt att finnas för flera samtidigt och jag tror inte att man själv reagerar. Däremot känner jag igen detta tydligt från ett tidigare skede, vilket är tråkigt. Är man bara någon mellan-hand? Någon som finns där när man faller, och som man kan lämna när man vill... jag vet inte. Det är inte jag i alla fall. Tråkigt är det hur som helst.

Det blir inte roligare än såhär ikväll.

hejdå.


projekt alanya

mitt projektarbete är min passion. Jag njuter av att jobba med det, att genom ord guida folk genom världens charmigaste stad för tillfället, Alanya. Med bilder, text och även några intervjuer kommer min guide bok bli finare än alla guideböcker som någonsinn funnits. Något att tillägga är även att det börjar ordna upp sig med tryck och design, vilket gör att jag nu måste börja jobba lite effektivare för att ha tid att skapa en unik bok att älska. Kort och gott, Turkiet är underbart.

Idag har jag jobbat 1o-15 och efter jobbet simmade jag en halv timma i simhallen som ligger alldeles brevid. Därefter körde jag hemåt, vrålhungrig trots att jag åt en banan i bilen i väntan på att imman skulle försvinna från rutan. Väl hemma serveras en underbar middag och nu sitter jag och funderar över om jag skall gå ut och roa mig med lite vänner, eller om jag skall arbeta med mitt projekt som faktiskt känns ganska så lägligt då jag är plugg-sugen nu för första gången på lääänge. Lär väl dock bli utgång ändå, känns som att det är svårt att komma undan.

Ha en bra kväll, puss.

orka

skrev ett enormt inlägg och allt försvann, tack blogg.se - jag älskar dig. Nu åker jag till mina kusiner, idol och ett glas rött ikväll. Jobb imon efter varven i bassängen och sen hem och studyyyy. Kortfattat, var längre men försvann som sagt. PUSS


senap och ketchup på 2oo-dagars igår!

öptum, çıkışı ve hafta sonu keyif


svininfluensa.



mina tankar på en cykel

svävade helt och hållet iväg och jag rensade bort allt som fanns där inne och skavde. Det kan nog bli himla bra det här, dock väldigt jobbigt och jag svettades som en ko i solsken, men det är väl så man är beach 1o? alltså 2o1o... jag tänker alltid på kleopatra beach 1o när jag skriver det.. haha, förstörd för livet, men jag gillar det.

Nu blir det dusch och sen te och macka och One tree hill, vilket skall bli gött... är as hungrig. Efter det lär det väl inte hända speciellt mycket mer, kanske läsa igenom och göra svenskan beroende på hur segh jag blir efter duschen.

Förresten så är jag så himla sugen på dom filmerna jag nämnde igårkväll, aaah... främst Günesi Gördüm. Den verkar såååå himla bra, och sorglig. Kopierar in klippet som fick mig bara så himla sugen, se och njut. Kopierar förresten in klippet från Nefes med, så himla hemsk film men ack så verklig. Handlar om unga killar som kommer in i armén vad jag förstod det som, vet dock inte vilken tid det skall föreställa. Svårt att tro att det är nutid, men vem vet.. det är Turkiet. Synd att inte filmerna finns att hyra, annars hade jag gjort det idag!


Günesi Gördüm


Nefes

öptum.


idag är det en av mina fredagar

eller så är det bara en plugg dag imorgon som gud givit mig och min otroligt massor-med-arbeten-klass. Hur som helst så är jag ledig imorgon vilket resulterar i att jag skall plugga på svenskan som är tills på torsdag och även på mitt projektarbete. Skall faktiskt bli kul, egentligen älskar jag ju mitt projekt även om tiden ibland räcker till lite dåligt.

Denna dagen har varit piss måste jag erkänna. Även om jag avskyr att gnälla och vara arg så har jag i princip kokat inombords heeeela dagen. Ibland är det en droppe som får bägaren att rinna över, även för mig som för det mesta är glad och förhållandevis possitiv. Imorgon är det en ny dag, och nu ska jag iväg på spinning.

PUSS.

Güneşi Gördüm




Turkisk kväll a la Olsson som vanligt. Sitter och kollar på Güneşi Gördüm (jag såg solen) på youtube och känner verkligen hur jag vill hyra denna underbara film. Dock finns den inte i Sverige ännu vad jag vet, går på bio i Danmark... men dit kommer jag inte på ett tag tyvärr. Så det blir till att vänta och hoppas på att någon utav filmsighterna på nätet får upp filmen i sitt sortiment snart. Har även två andra filmer som verkar grymt bra, Bayaz Melek som är av samma regisör, men även Nefes som betyder andetaget på turkiska.

Nu skall jag sätta mig och mysa med min samhällsbok, framför tven.. väldigt effektivt, NAAAT.
Ha en bra kväll, öptum <3


te, musik och ljus.

Vad mer kan man göra för att överleva denna otroligt mörke och kyliga vintern? Dessutom har jag svårt att frysa med min otroligt varma och underbara jacka, så ja.. jag tror att jag överlever även denna vintern. Kollade precis på oth med mina syskon, och jag kan inte annat än att drömma om Chad Michael Murray, han är seriöst en av de snyggaste jag vet!

Nu rullar Melissa Horn's nya platta på Spotify och jag skall snart läsa igenom samhällskunskapen som är tills imorgon. Skulle även tränat idag men sparar det tills imon, och då jävlar. Köper månadskort imorgon, ingen återvändå.


take me home.

ÖPTUM CANIM!


måndagsbarn

är jag verkligen inget! Jag tycker inteo m måndagar alls. Även om det alltid är kallt vid denna tiden på året, så känns månadgar snäppet kallare. Det känns lite mörkare och lite tråkigare bara för att det är månadag, en hel vecka kvar till helgen, ingen ordning på något. Dock så kan jag inte klaga då jag faktiskt är ledig onsdagar och fredagar också... men i regel är måndagar inte min kopp av te, eller påse chips... you know it.

Kom precis hem ifrån stan, fikade med Elin efter skolan och satt och bara tjötade en himla masssa strunt, det vill säga det vi är bäst på. Var ett tag sen vi träffades, blir lätt så när man går och blir sjuk och sånt trams.. vägrar bli sjuk igen, nu ska jag iväg och träna... yeey äntligen! NOT haha.

hejdå.

tamam yaaa

Idag är det verkligen söndag, på alla sätt som går. Otroligt seg från gårdagen och har i princip inte lyft ett finger på Hela dagen. Mår fortfarande lite illa i magen och huvudet och sånt trams. Jag har precis duschat av mig fyllan ungefär, och skall borsta tänderna nu och försöka somna. Kommer nog bli svårt då jag på något konstigt sätt vänt på dygnet en aning.

Igår var jag och Jennie ute i Borås, blev så trots att vi bara skulle ta det lite chill. Hade en otroligt trevlig kväll som blev lite väl dimmig i slutet av kvällen. Nu är det verkligen dags att släcka och kryp ner, konstgit inlägg detta känner jag... sorry.

PUSS

heaven on earth



















jag hatar kyla.


söndag m maNga

Igen. En hit. Beni Benimle Bırak, underbara låt. Kan inte annat än att längta till Turkiet en söndag som denna, med turkisk musik. Helgen har varit bra, bortsett ifrån fredagen som jag var på så otroligt dåligt humör. Jobbade igår 10-15 och efter det åkte jag till Borås dirrr, hade en himla trevlig kväll med jännie och ett tag blev det väldigt dimmigt.


Take me home.

fredag

Måste erkänna att denna kvällen suger ganska hårt, känner mig allmänt oglad.. ingen aning vart ifrån detta dåliga humöret kom ifrån. Eftersom jag hatar att vara sur och grinig tänker jag sätta punkt här och gå och lägga mig, 21.oo en fredagkväll. Och förhoppningsvis vaknar jag upp imorgon och känner mig en smula gladare, och förhoppningsvis så känns det som idag känns som jordens undergång inte speciellt jobbigt imorgon. Allt handlar i grund och botten om att leva i nuet, och vara lite realistisk.

Förresten så ska det bli mysigt att jobba imorgon, och ännu mysigare att åka till borås.

PUSS

lips of an angel



nej jag deppar inte en fredag, jag ska upp och jobba imorgon... jippi!

svåra människa

Du är den svåraste människa jag vet,
och på något konstigt sätt så tycker jag om dig.
Du är långt borta, för långt bort för att prata...
och jag saknar dig lite, ganska mycket faktiskt.
Som en vän, det är en vän jag saknar ihjäl mig efter.
En vän som förstår mig trots att jag inte förstår mig själv,
och en vän som skrattar åt samma töntiga skämt som jag.
En turkisk vän, som jag pratar tre olika språk med...
engelska, turkiska och svenska i en charmig blandning.
Jag saknar turkiet, och jag saknar mina turkar. Hejdå.


utgång på ingång

Dock inte ikväll, utan imorgon efter jobbet. Slutar tre och då åker jag upp till Jennie och Johan i Borås dirrrr... blir öl och skitsnack för förhoppningsvis en trevlig kväll. Känner verkligen för att göra något annorlunda, är så trött på att alltid festa med samma människor, gå på krogen och knappt kunna föra en dialog i normal samtalston. Jag tycker dock att det är otroligt kul att ibland gå ut och dansa, bara ge den på dansgolvet med rätt sällskap, men att vara social på en sådan krog är desto svårare.

Idag var dom här, alltså j & j, drack kaffe och åt bullar.. mysigt. När dom åkte åkte jag och handlade mat tills ikväll, revben och sånt gottit. Sen tog jag den lilla pärlan hem igen och väl hemma nu så lyfter jag inte ett finger. Blir nog lugnt ikväll, får se om jag kanske åker en sväng ut till Martin och är lite social, mest för att träffa Elin, det var konstigt nog ett tag sen.. tack vare att jag varit sjuk.



SOFTA DÅ, efes är guld!

iyi akşamlar!


underbara land!


där jag är e're alltid bäst.

Citerat från uggla som just nu rullar på spotify, och jag håller på att göra mig iordning. Snart kommer Jennie och Johan hit och då skall vi åka till PS och köpa student legg och 200-dagars biljett, sjukt att det bara är 200 dagar kvar tills studenten. 
 
Nu måste jag nog lägga på ett litet kål, puss!

ljus.

Tänk vad mycket ett ljus kan lysa upp ett helt rum. Mina två röda luktisar står och lyser och alla värmisar har slocknat, vilket resulterar i att datorn och de två brinnande ljusen syns extra tydligt. Känns som att de blir starkare ensamma, ensam är stark.

Som sagt så sitter jag vid datorn, har lite ljus tända och dricker en god kopp te. Borde lägga mig snart då jag känner att ögonlocken strax slås igen, men jag tror jag förflyttar mig till sängen istället - med datorn. Det är något nytt jag har fått för mig, att hålla ut tills jag är dötrött. jag har fått för mig att jag somnar bättre då, men det vet jag ju inte då jag slocknar så fort jag lägger huvudet på kudden och sover som en stock.

iyi geceler

ps, mina te koppar är underbara!


andas

Ibland är allt man behöver tid, tid att andas och att tänka. Ensamhet. Det har jag haft idag, på spa med mamma. Jag bara låg där i poolen med kokhett vatten omringad utav ånga och kikade ut över Varberg och havet, min skola och allt annat som man annars tar förgivet. Jag tror ofta det kan räcka med några timmar, ågra timmar att spendera på sig själv och rensa hjärnan.

Jag har kommit fram till att det är så mycket jag skulle vilja ändra på i mitt förflutna. En gång i tiden var man så otroligt naiv och barnslig, och ingenting spelade någon roll i det stora hela. Hur som helst så var det så för mig, jag lekte runt och tänkte inte ett dugg. Vilket jag ångrar nu, det är så mycket fint som jag gått miste om på grund av att jag inte då insåg att det fina faktiskt kunde tillhöra mig. Och nu saknar jag det en del, får hoppas att andra chanser fungerar.




puss!


torsdag och ingen ordning.

Det är verkligen ingen ordning på någonting i mitt huvud just nu. Till att börja med kanske jag borde skriva upp i min kalender vad som gäller i skolan, och vad som måste göras, för jag har en känsla av att det är mer än jag verkar tro. Dessutom har jag helt tappat greppet om vilken dag det är då jag är ledig mer än jag går i skolan. Jag hade hoppats att detta skulle ge mig mer tid, vilket istället resulterade i att jag rastlöst går och handlar, fixar pass och annat nödvändigt men inte brådskande.

Nu skall jag göra en planering, jag ska skriva ner allt som ligger på hög och försöka lista upp de viktigaste. Dessutom ska jag köpa gymkort imorgon tror jag tanken är, beach 10.... inte kleopatra beach 10, eller varför inte.. men beach 2010, taaggaaa!



hej så länge!


en värld av flygbiljetter

det finns verkligen en miljon olika biljetter att välja mellan, och jag säger passss och väntar till efter jul.



:)


take a minute

ta en minut och tänk över vad du faktiskt vill med ditt liv, vilka som betyder något för dig och vad du får ut av det du gör. Fundera över vad dina vänner ger dig och vilka som ställer upp, vilka det är som står där när allt annat rasar. Tänk innan det är för sent, det är enkelt att glömma bort att uppskatta det man har. Nu menar inte jag att man hela tiden skall gå runt och oroa sig över att det man har kommer att försvinna, men man skall vara medveten över de underbara personer man har i sin närhet och visa uppskattning till dom. 

Min vän Jessica åkte precis härifrån, och vi träffas inte speciellt ofta längre då jag övergav henne i Lindome för att bosätta mig i Varberg. Sedan vi fått körkort har allt blivit enklare då man kan träffas och softa en kväll även om det inte är helg, och jag måste verkligen tacka någon ovan för att hon finns. Som en ängel finns hon ta mig fan alltid där för mig, och vad som än händer så vet jag att vi kommer hitta tillbaka till varandra. Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är, höst, vinter eller vår... hon finns alltid där som en skyddande vägg att luta sig mot, och jag är så himla tacksam att jag har henne. Så nu har jag varit tillräckligt känslig idag, och det jag ville säga med detta inlägg är bara att man skall uppskatta de vänner man har som ställer upp - de är det bästa man kan ha. Du kommer aldrig bli så rik att du har råd att förlora de som älskar dig!  PEACE. 



<3

PUSS.


Vinter

Nu är det kyligt ute, riktigt isande kallt. Och jag har fått uträttat så himla mycket idag vilket känns helt underbart. Jag har varit hos polisen och fixat mitt pass, vilket kostade fyra hundra spänn vilket var dyrt enligt mig! Sen svängde jag förbi biblioteket, lämnade tillbaka lite böcker jag använt mig av till mitt svenskaarbete och lånade en ny bok till det nya projektet i svenskan, hon måste verkligen älska att plåga sina elever. Därefter stannade jag till vid photoaffären och tog kort till mitt körkort och fick skickat iväg även det brevet. Slutligen åkte jag till Kvantum och hämtade ut min jacka och Intersport för att hämta Adams innebandyklubba.

Nu harj ag precis lagat köttbullar och macaroner till mit och lillebror, och skall ge hund mat snart och gå ut i kylan med honom. Sen kommer Jessica en sväng hit, blir väl en sväng runt fästningen kanske. Måste erkänna att jag älskar att vara ledig, detär onsdag och jag är hur utvilad som helst att bara sitta hemma och plugga imorgon. Funderade på att kanske åka upp till mina kusiner i Kungsbacka och sitta där och plugga, mest för att jag faktiskt inte gör alls lika mycket när jag sitter hemma, det komemr alltid något imellan.

Förresten så loggade Fahri in på msn precis, och jag kan inte sluta skratta när jag skriver med honom. Världens skönaste turk, och min blivande animation-maaate.. love it! Underbara sommar, nej nu slutar jag innan jag längtar ännu mer... TÜRKİYE!

ÖPTUM!

onsdag.

eller lördag? Måste erkänna att när jag vaknade idag trodde att det var lördag.. fick in så mycket för att det var fredag igår, så det är väl kanskei inte ås konstigt. Dock lär jag märka att det inte är lördag när jag är hos polisen och löser mitt pass, då mitt går ut i april. Skall även använda ett av dom korten till mitt körkort är väl tanken.

Annars händer det inte så mycket idag, söka runt lite på projektet i eftermiddag tror jag. Annars har jag inte speciellt mycket planer, vilket kan vara skönt en lördag HOST onsdag :) Jo just det, jag Måste kolla på mitt filosofi arbete som jag fortfasrande inte börjat på, då jag faktiskt inte Förstår uppgiften, meningslöst.




dance dance dance!

laaaaater yaaa


life is kebab

Realy? Som den glada servitören, inte ett år över 17, skulle sagt. Här har ni däremot Kestels kung Kaan som älskar sitt Alanya, han som var den första turken som jag faktiskt kände att jag kunde lita på. Det är dessutom ännu bättre att han har sin shop en trappa ner, alltså från hotellet, vilket resulterar i att jag softar dit och köper murattiiii everyday! Livsnjutarn.... inte alls avundsjuk när det ösregnar utanför mitt fönster. Inte alls. Nu tänker jag sluta längta, har bestämt mig för att leva i det som är just nu. Kommer att missa hela julen i någon slags längtan annars, och nu har jag dessutom lite beslutsångest över vilken typ av flygbiljett jag skall ha.



jävla underbara land!

kaan säger:
yes my life is kebab here..
isabella säger:
life is also kebab in alanya yaa...
kaan säger:
im liveing best place in the world.. here alanya.. RIGHT 

GODNATT.


ett bonus lov

.. med plugg. Dock ledig från skolan resterande dagar denna veckan, vilket nästan blir som ett lov, men istället har jag tusen uppgifter som väntar på mig här hemma. Projektet måste jag verkligen sätta fart på nu, och sitta med det några dagar för att ens komma någon stanns, filosofi inlämning som jag inte börjat på då jag faktiskt inte förstår själv uppgiften. Har även en Hel del svenska att göra, tror jag skall till biblioteket imorgon, lämna tillbaka lite böcker och åka till polisen och ta kort till körkort och få skickat iväg de där papprerna så jag får mitt riktigt körkort snart!

Flygbiljett bokad preliminärt, 18 juni... NAJS.

Turkland.

Det borde vara förbjudet att drömma. Fast det menade jag inte. Däremot måste jag erkänna att jag blev besviken i morse när jag vaknade och insåg att jag var i mitt rum, i Varberg, och när jag hörde regnet smattra utanför fönstret.

Jag drömde att det var sommar, i Alanya och jag var mitt uppe i allt. Det var stekande värme men ingen klagade och jag hade på mig min turkiye t-shirt. Det var folk överallt, massor utav turister och konstigt nog pratade jag flytande turkiska med varenda turk jag träffade, i min dröm kände jag hela Alanya. Jag käkade rulle och drack ayran med M och sedan gick vi till Havanna och träffade hela mitt anmationteam där, sjuk dröm då M inte ens kommer att finnas där till sommaren, vilket är tråkigt. Min bästa turk ska in i armén i 15 månader... stackars turkar. Hur som helst så var det så himla äkta, hela drömmen.. jag trodde att jag var där när jag vaknade. Bättre blev det inte utav att läsa ellens blogg där hon mot alla odds brainstormat saker man bara älskar med Alanya, inte helt okej men fan vad jag längtar! 





chaaarmigt jaaaa.

PUSS


svenska uppsats, DONE!!11ett

Äntligen har jag lagt sista raden i det där arbetet som nu pågått i fem veckor, hoppas bara att hon uppskattar all tid jag lagt ner. Skall läsa igenom det senare och rätta och flytta runt lite kanske, men sen säger jag by by till det! Och dessutom så har jag ont i ryggen eftersom jag suttit vid datorn iprincip hela dagen med datta arbetet, så ciao bloggen för idag! PUSS

det är helt okej att älska ett land.

och det känns helt okej att läsa i bloggar om andra med samma kärlek till alanya. Känns ibland som att jag skriver för mycket om Alanya och Turkiet, men det är min längtan just nu vilket resulterar i att det hamnar i min blogg. Hojta om det blir tjatigt då va. 

Pratade med K förut, och han var på semester i Holland nu. Det kan har verkligen förtjäna efter denna säsongen slutat då han jobbar i princip hela sommaren. Han hade inte pratat med chefen om nästa sommar ännu, hoppas att han och H jobbar nästa år.. särskillt om jag skall åka ner ensam. Då har jag redan en del vänner i teamet!





damn, en längtan till värmen och en helt annorlunda vardag!

ÖPTUM YAAAAA!


still sickkkk.

Ja, hur skall man orka allt nu när man dessutom ligger i sängen med feber och en dator som bästa vän? Jag har så himla mycket att göra egentligen och på mitt golv ligger det tuuuuusen klädesplagg och meningen var egentligen att det skulle städats bort igår, efter jag skrivit klart min svenskauppsats som fortfarande ligger ofärdig bland mina dokument på datorn. Ursäkten att jag är sjuk duger inte, då vi haft Fem veckor på oss att slutföra denna uppgift. Detta resulterar i att jag faktiskt måste sätta mig med den hur vida jag orkar eller inte. Har tagit en ipren nu, och en kopp kaffe - känner mig för tillfället ganska så samlad, blir råplugg nu då jag kommer ligga ner igen om några timmar.


enklare att plugga i sol, måste jag erkänna.. i våras!

Hej så länge!


sommar sommar sommar

Sitter här med feber, näsblod och illamående... inte helt okej. Jag och mamma kollade precis på playa del sol, vilket resulterade i att vi började prata om när jag ska åka och allt runt omkring. Det ledde i sin tur till att jag bara längtar ännu mer och det känns dessutom skönt att mamma har accepterat det till viss del, liksom börjat vänja sig vid tanken.


animation team show


våran ort Kestel, fyra km on the west side of Alanya.




EFES<3 (finns på en krog här i varberg, nice!)


nöjd.


här har vi prinsessans palats. PEACE!

Öptum Türkiye!


söndag m maNga

Jag har mot alla odds gått och fått feber, ont i halsen, eller rättare sagt ont överallt, vilket resulterar i att jag inte heller kan tänka. Detta skulle bli min finalmatch med svenskaarbetet och jag ligger i sängen med datorn, nyser och mår pissssss. Inte helt okej. En låt som bara blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på den, och då kan jag dessutom erkänna att den gått på repeat heeela dagen (förutom när jag kollade ett avsnitt andra avenyn), låten heter beni benimle bırak! Den än på turkiska och är bara så jäkla rätt, lyssna och njut mina damer och herrar.

Dessutom så är jag hungrig också, mamma är påväg med mat hem nu... jag tror dock inte jag kommer få ner speciellt mycket då jag även mår illa. Usch vad jag ser ut, man är inte alldeles för kaxig med nästan 39 graders feber.


mmmmmmmmmmmmmmh<3

öptum yaa!


take me home.

to the fuckin' place where I belong.

söndag idag, känner mig sådär halvseg efter gårdagen. Känns dessutom som att jag håller på att bli sjuk, vilket inte är helt okej just nu faktiskt. Hade varit skönt att få en energikick nu och bara skriva klart mitt svenska arbete. Får blicka framåt, är faktiskt ledig onsdag och fredag, och helgen blir jobb.

Drömde om Alanya inatt, och min tukiska bok.. haha humor. Jag drömde till och med om sån där halvsur Ayran som Metin drack till sin rulle, och om turkiskt te. Kändes så verkligt på något sätt, vilket resulterade i att jag blev besviken när jag vaknade och insåg att det som fanns utanför mitt fönster var kalla  och gråa Sverige.


turkiskt te, och ayran. 

Öptum yaaa.


att göra i brist på annat.

1. Fullständigt namn? Maria Isabella Olsson
2. Exakt ålder? arton år, tre månader och tjugotre dagar.
3. Vart bor du? jag bor i Varberg, tyvärr..
4. Bor tillsammans med? m&p, bror och syster.
5. Husdjur? en hund<3
6. Färg på ditt hus? vitt.

7. När är du född? sextonde juli 1991.
8. Klass? TU3
9. Vilket år tar du studenten? 2o1o.
10. Något jobb? synsam.
11. När ska du sova ikväll? tidigare än igår.
13. Duschat idag? njää, men duschen kallar strax.
14. Kramat någon idag? vaknade precis.
15. Pussat någon idag? nope.
16. Vad har du ätit? en macka.
17. Dagens klädsel? återstår att se.
19. Dagens sötnos? samma som gårdagens.
20. Dagens roligaste? centralskolan.
21. Har du många vänner? massor, samlar på facebook.
22. Hur många har du kysst? vet ej.
23. Vem kramade du senast? alexandra sohlin, när jag grattade henne på krogen.
24. Hur många vill du ha sex med? oj, haha..
25. Hur många har varit otrogna med dig? med mig.. shit ingen aning.
27. Har du pojk-/flickvän? näpp.
28. Vem pratade du med i telefon senast? tim.
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? från anton, "nice, jag sitter och kollar på Mariedal cup.. händer idag? puss<3"


FAVORIT:

31. Film? save the last dance.

32. Låt? just nu, beni benimle bırak!
33. Mat? turk-kebab på garaget.
34. Dryck? coca-cola & loka citron
37. Stad? eehm.. alanya ;$
38. Land? just nu turkey.
39. Ämne i skolan? pass.
40. År? nian!

 

SENASTE:
41. Personen du tänkte på? s.
42. Personen du kysste? pass.
43. Gången du spydde? nyår.
44. Gången du grät? minns inte.
45. Pizzan du åt? haha hawaii m mild sås.
46. Gången du var i göteborg? i helgen.
47. Gången du var i stockholm? längesen.
48. Gången du var full? igår.
49. Gången du var hög? never.
50. Personen som såg dig gråta? elin <3

 

 

ANTAL:
70. Personer du älskar? vet inte.

71. Personer du hatar? pass.
72. Personer som sagt jag älskar dig? vet inte.
73. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? noll.
74. Glassar du ätit på en dag? två kanske?
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? ingen alls!
76. Gånger du haft minnesluckor? oj, nån gång kanske.
77. Piercingar har du? öronen
78. Personer du saknar just nu? erica partheen.
79. Gånger ditt hjärta brustit? en gång, tror jag.

 

VEM:
80. Vill du kyssa nu? oj, haha, secret.
81. Ska du träffa imorgon? min klasssssss.
82. Sjöng du senast för? elin antar jag.
83. Hade du senast en msnkonversation med? hüseyin.

84. Spelade du tv-spel med senast? lillebror.
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? elin!
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? det märker vi.
87. Förtjänar att dö? idioter.
89. Vill du sova brevid inatt? nån som är mysig.

 

VAD:
90. Gör dig glad? mina vänner, sommaren & alanya.
91. Gör dig ledsen? en blandad kompott.
92. Vad vill du helst göra nu? åka utomlands!

93. Önskar du att du slapp göra? duscha.
94. Vill du ha nu? ett färdigt svenska arbete.
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? en bil, en lägenhet och resecheckar. 
96. Längtar du till? haha hemskt nog, magaluf, studenten & törkäääy.
97. Tycker du om dina betyg? helt okej.
98. Ångrar du i ditt liv? att jag inte går gymnasiet i götet.
99. Är det bästa som har hänt dig? svår fråga, vet inte.

ÖPTUM.


Lördag.

Dagens jobb är nu färdigt, och jag är pigg och full utav energi. Något jag inte förstår med mig själv är att jag efter att ha varit aktiv, alltså efter jobbet eller ett träningspass, är piggare än innan. Skulle jag däremot ligga hemma hela dagen, kolla tv, plugga eller sova - blir jag dötrött. Jag mår bra av att ha saker att göra.

På motorvägen hem träffade jag snygga bilen fylld med snygga killar, drickandes öl antagligen påväg hem. Där satt jag i min lilla söta bil, dunkades Beni benimle bırak med Manga... utan öl. Dock var våran jakt på vägen lite rolig, även om jag på grund utav dom körde lite fortare än jag annars brukar göra..

Ikväll är jag sugen på att gå ut, hoppas jag får med mig ett najs gäng... hej så länge!


vill börja leva.

Jag vill börja leva, men någonting håller mig tillbaka. Antar att det är skolan och alla måsten just nu, att jag har så mycket att göra att jag knappt gör någonting alls. Att-göra-listan blir bara längre och längre, och jag blir bara mindre och mindre motiverad. Jag känner inte att jag har någon anledning att gå upp på morgonen, men gör det ändå för att berget inte skall bli mounteverest. Omedvetet. Just nu spelar det väl ingen roll, ingenting spelar någon roll, är det det här som kallas för depression? För hur som helst känner jag mig Deprimerad, jag tycker ingenting är kul - just nu!

Vanligtvis är jag en glad och possitiv artonårig tjej som lever livet och älskar att träffa nya människor. Vanligtvis brukar det räcka för mig att se ljuset långt bort i den mörka tunneln för att orka, något att se fram emot. Just nu kanske det är så att jag ser fram emot för mycket, och lever för lite. Jag vet inte hur jag skall kunna vända på det bara, tror jag skulle behöva en paus ifrån allt, en paus där jag ligger och kramar någon och bara känner hans andetag. Det är vad jag vill just nu, ringa, gosa och andas.. lugnt och utan en tanke på mitt röriga liv. Det är vad Jag vill. Fast vad spelar det för roll i det stora hela?



det hade varit helt okej att sitta här med trevliga människor med.

ÖPTUM.


alanya tankar.

Nu droppar jag bomben, jag längtar massor tills juni och tills jag kan ändra min current location på facebook till Alanya. Jag tänker inte sticka under stol med det hur mycket folk än klagar och gnäller på Turkiet, för mig är det ett underbart land. Det där med fördomar kan jag bli skogstokig på, då man inte kan slänga ur sig saker utan att själv upplevt det. Turkar är svin? Tamam. Många turkar kan uppfattas som äckliga då de är på tjejer hit och dit, men glöm inte en sak - det är deras Jobb. Deras jobb är att få in turister på barer, affärer etc. För att tjäna pengar. Det är det allt handlar om. Att befinna sig i Turkiet som tjej betyder inte att man skall ligga runt med turkar, och att man skall bli lurad och bortrövad och allt var folk verkar ha i huvudet.

Om jag åker ensam eller med en vän är inte helt bestämt ännu, då hon inte är helt säker på ifall hon vill. Jag känner väl både lite besvikelse över detta då jag sett fram emot en sommar där med henne, men även en lättnad till att hon tänker efter nu istället för att åka hem mitt i allt till sommaren. Att ta med någon annan bara-för-att är inte aktuellt, och jag känner faktiskt att det skulle kunna vara ganska skönt att åka ensam. Knyta massor utav nya kontakter och lära känna folk som man annars aldrig skulle komma i närheten av. Folk här hemma kommer såklart vara oroliga, på grund av alla fördomar som finns - men man lever bara en gång.. och jag tänker åka, det är en sak som är säker!

Förresten så sitter jag och dricker varmt turkiskt appletea nu, när jag ändå är inne i stämningen. Ärligt talat så saknar jag Alanya ganska mycket, men allt har sin tid och snart är det julafton :)




Öptum!


ger inte upp, skjuter bara fram det tills imorgon.



GODNATT ONSDAG.


Lycka för mig är att...

- vakna på morgonen, inse att jag är ledig, och somna om igen.
- gå barfota på en mjuk gräsmatta mitt i sommaren.
- fylla år.
- gå av ett flygplan i ett annat land och mötas av en varm vind.
- äta jordgubbar.
- känna mig fri.
- skratta tills jag får ont i magen.
- prata turkiska.
- krama min morfar (och mormor, men morfar är mycket goare att krama)
- se mina små kusiner skratta.
- köra bil på nylagd asfalt.
- svalka mig i havet och leka i höga vågor.
- dricka kaffe i lugn och ro på morgonen.
- lyssna på bra musik.
- träffa människor jag saknat.
- sitta inne och gosa med ljus och en kopp te.
- bli klar med ett stort arbete, lämna in och slappna av.
- boka en resa.
- få lön.
- veta att jag har världens goaste syskon.
- dricka rosévin med en god vän.
- kramas.
- dansa till mini-disco låtar.
- lägga mig på kvällen och inte ha några måsten till nästa dag.
- samlas hela släkten på julafton.
- vistas i Alanya.
- snart ta studenten.
- kolla på solnedgången med någon man tycker om.
- gå och lägga sig i nytvättade lakan.
- bada jacuzzi utomhus mitt i vintern.
- ha en underbar klass.
- hitta något som länge varit borta.
- få ett sms ifrån någon man bryr sig om.
- vara brun.
- dricka strwberry daiquiri på Crazy Hourse.
- gå ut och gå mitt i natten i månsken.
- prata med min hund och veta att han förstår.
- fira nyår med folk som står mig nära.
- hålla i ett nyfött barn.
- vara ute och dansa till bra musik.
- bli anställd på ett jobb man sökt.
- cykla i en lång nerförsbacke.
- lyssna på en bra trubadur.
- gå ut efter det regnat och känna doften av sommar.
- ha underbara vänner.



seni özlüyorum

Merhaba!
Först och främst vill jag skriva ett litet inlägg till min underbara granne som jag vuxit upp med och som jag alltid haft nära. Nära? Umeo? Nej. Hon är alldeles för långt bort för att vara nära nu. Om man jämnför med hur det var för ett år sedan, när jag bodde i Lindome och hon också, när jag kunde ta på mig pappas trätofflor och trippa över sandlådan, dricka lite te och bara prata massa gojja. Då var det vardag, men nu saknar jag det... faktiskt.. jag saknar dig - där fick ni även översättningen utav rubriken seni özlüyorum. Jag skall försöka komma upp till dig, dock får jag se om jag klarar kylan ;)

Dagen till ära skall jag skriva på mitt svenska arbete som skall vara inlämnat på Tisdag nästa vecka vilket betyder att det är dags att lägga på några kol! Börjar känna mig lite smått stressad då jag just nu sitter med huvudverk och inte alls sugen på att plugga. jag har dock inget val då den faktiskt Måste vara färdig tills på tisdag, nu får jag äta upp att jag skjutit det framåt hela tiden - dumma mig.



när jag landar här nästa gång <3

Hej så länge!


Datorn är farlig

Hur jag än klickar så hamnar jag bland massor utav sommarbilder, bloggar med längtan utomlands eller bland mina turkar skrivandes att det är sommar i Alanya idag. Det är väl inte så himlans konstigt om man skulle bli höst och vinter deprimerad när det enda man gör (eller jag utgår såklart ifrån Mig) är att gå runt och längta. Ärligt talat, jag hatar kyla. Nu har jag släppt bomben, har försökt att gå runt det.. liksom lära mig att acceptera vårt älskade klimat, men det går inte. Förlåt. Sorry. Uzgünüm.

Utanför fönstret är det grått, lika grått som avgaserna som bilarna släpper ut och som sedan gör att klimatet blir ännu värre. Jag ser väl typ fyra fabriker och en mekonomen butik utanför mitt fönster, och en relativt stor väg. Allt är väl relativt förresten. På sommaren är det ganska fint utanför mitt fönster, då är himmelen blå, några fåglar flyger runt (även om jag är rädd för dom är dom fina och kika på GENOM FÖNSTRET)... Jag kan inte mer än räkna ner dagarna till studenten, förhoppningsvis går det ännu snabbare nu när jag är ledig Onsdag OCH Fredag.



här har vi det, svart på vitt... svenskt väder är tråkigt.

HEJDÅ


tisdag

Idag är det tisdag, vilket automatiskt har blivit min fredag, precis som torsdagar brukar vara. Jag är alltså ledig Onsdag & Fredag vilket resulterar i att jag går i skolan tre utav sju dagar i veckan, helt okej. Vore synd att klaga då det är ungefär det här jag gått och väntat på hela min skolgång, ledigheten! Skall plugga lite på min svenska uppsats snart, och sen blir det grövre plugg imorgon då jag faktiskt inte kommit alls långt.

Får se hur kvällen ser ut, jag vill hitta på något mysigt. Det vet man aldrig hur det slutar, just nu vill jag ta mig en power nap något timma då jag inte sov alls inatt. Antar att det var fullmåne eller något annat konstigt som påverkade sömnen, eftersom flera i min klass haft samma problem inatt. Det är så jobbigt att inte kunna somna, ligger bara  och vrider och vänder på sig och hoppas att John Blund skall skynda sig liiiiiite kanske.

Lyssnar fortfarande på min underbara låt från tidigare inlägget, PUSS

beni benimle bırak!

Just så känner jag just nu, eller jag kände så när pappa kom in och väckte mig när man klocka ringt säkert fem gånger. Lämna mig ifred! Det är tisdag, imorgon är jag ledig och skall då plugga på min svenskauppsats vilket är behövligt om något då jag faktiskt inte kommit längre än till bakgrunden. Detta är ett arbete som vi hållit på med i särkert fem veckor, yey Isabella.. sitt sista veckan och skriv tills hjärnan kokar, gör det.. som vanligt. Jag tror att jag jobbar bäst under press.

Dagen till ära bjuder även på ett prov i marknadsföring och jag tror inte jag insett allvaret i det heller, satt och pluggade en stund igår men mer har det inte blivit. Årstiden gör att man vill gå i ide, varför kan man inte bara få vara ledig november-februari och åka iväg till värmen, komma hem och bara ha tusen kilo energi?


här är min nya favorit, jag kan inte sluta lyssna.. går på repeat. 

dagen kanske blir helt okej ändå,hoppas jag i alla fall -  
PUSS OCH KRAM.


Lät du henne komma närmre?

Det är svårt att undgå denna fråga, eller tanke, då man startar en ny relation. Tanken på att någon annan legat på samma plats som du, var det annorlunda? En fråga som kommer upp i huvudet i alla fall. Helst av allt vill man ju ha ensam rätt, att ingen tidigare varit älskad utav just din älskade - vilket dock är otroligt ovanligt.

Det handlar om att lära sig att allt går vidare, och att om du är den som ligger brevid så don't worry. Hon är ju ur vägen av någon anledning, blicka framåt och sluta gräva i allt gammalt, jag tror man mår bäst då.

passande dikt idag:

Hon sitter bredvid dig på bion ikväll
Där jag satt förut
Förvandlar hon också dina ord
Till små rosa glaspärlor
Och sparar dem på ett band runt halsen?
För du ska veta att jag har slarvat bort några
Pärlor &
Några har blivit stulna & bandet har gått av
Men jag har
Knutit ihop det och jag har det fortfarande runt min hals
Hon går bredvid dig på vägen hem ikväll
Där jag gick förut
Förvandlar hon också dina skratt
Till små glittrande stjärnor
Och sparar dem i fickan på sina jeans?
För du ska veta att jag har hål i mina fickor &
Några
Stjärnor har blivit förstörda i tvätten & några
Har
Slocknat, men gräver jag riktigt djupt får jag
Fortfarande
Fingrarna fulla av stjärnstoft
Hon ligger bredvid dig i sängen ikväll
Där jag låg förut
Förvandlar hon också dina kyssar
Till små luddiga jordgubbshjärtan
Och sparar dem i en glasburk på sitt sängbord?
För du ska veta att jag har tappat burken i golvet & jag
Har råkat välta ut några hjärtan & hunden har
Visst ätit
Upp några, men tittar jag på mitt sängbord ligger det
fortfarande ett krossat hjärta där.

kärlek / isabella


antingen eller

Jag älskar årstider, när det är snö på vintern, när vårsolen kommer fram och allt börjar leva igen när snön försvunnit, när sommaren är varm och man tillbringar största delen på stranden, och när höstens alla färger dekorerar skogen... det jag inte gillar är när det är ingenting, som nu. Sommaren är slut för längesen, hösten har gått mot sitt slut, och nu när vintern skall komma är det bara kallt och äckligt, ingen snö... möjligvis regn och blåst, usch.




antingen eller... just nu är det ingeting utanför mitt fönster!

GULE GULE!


uppdatering

Hej igen!

Jag har nu fått klart för mig att det inte alls är så dumt väder i Alanya - where the sun smiles! Pratade precis med Halil på msn, och enligt honom så är vädret helt perfekt. Man kan bada, men man dör inte av värmeslag. Visst är det osäkra dagar, då regnet liksom hänger i luften, men det är ändå en behaglig temperatur.

Skall bli så himla roligt att jobba med H till sommaren, och även de andra i teamet. Han är så himla lätt att förså, dock har han alltid massor utav energi och springer runt och showar.. dock en del av jobbet, men vissa går in för det helhjärtat! Han ser också fram emot nästa säsong, visste inte ens att Sofiane sagt att det var helt klart än - glad är jag nu!


här har vi dom, Halil och Kennen!

Öptum!


vintertider

"Idag är en sån där morgon när man absolut inte vill gå upp utan bara ligga kvar under det varma goa täcket och mysa. Det är mörkt, grått och regnigt, temometern visar på dryga 15 grader. Inatt har Thor bråkat rejält med oss. Det har åskat till och från så rutorna skallrat" skriver Karina i sin blogg.

Hon bor i Alanya. Betyder det att det inte spelar någon roll om man spenderar vintern här eller där? Jag som mest gått och gnällt på Sverige och velat åka till Turkiet, antar att det är sommaren man vill åt. Värmen och enkelheten, och folket... men det finns ju även vintertid, eller åker många iväg från landet under vinter, då de har semester kanske. Vad vet jag, mer än att vintern känns himla lång! Drömde om Alanya inatt, hatar att vakna när drömmen är så verklig. Drömmar är mysiga.


Şimdi kitap istiyorum, Aman Allahım!


RSS 2.0