Många bollar i luften

Hej bloggen! Anledningen till att jag inte hinner med dig är för att det är så mycket på gång nu. Jag har haft fullt upp med mitt p-100 som nu förövrigt är inlämnat. Igår och idag har jag packat som en galning, då jag jobbar imon och är på spa hela söndagen. På måndag lämnar jag landet med mina TUTREOR för att softa på Magaluf fem veckor.

Dagen har varit mysig. Mormor och morfar hämtade mig i förmiddags och så åkte vi ut till Gätterön och åt lunch. Jag fick kaffe och påskägg som jag har packat ner till Maggan nu, och lite euro till plånkan, man tackar. Därefter gick jag och min underbara mormor på stan, jag köpte en väska (eller, mormor köpte den till mig) och så handlade jag present till pappa som fyller år idag. Två t-shirtar, as nice. Min mormor är sötast i världen, och min morfar med såklart.. underbara människor!

Nu blir kvällen lugn, och jobb imon. Imorgon kväll skall jag och Elin gå ut och äta på värdshuset också, mysigt blir det! Kommer sakna henne när jag åker iväg. Är så van vid att kunna träffa henne när jag vill..


Bokade även flyg till Umeå precis. Åker och hälsar på min älskade granne den 20 maj och kommer tillbaka till götet 24e, en weekend med gamla minnen... love it. Jag saknar dig.

Kärlek / isabella

guidebok

Förresten, min guidebok kom ifrån tryckeriet igår också, hur awesome blev den inte då?! Helt felfri, asbra, lovely..... oh my god, this day is weird!





"ALANYA - en guide med personlighet"

awesome!

kärlek / isabella


onsdag och en hektisk dag!

Hej bloggen! Dagen har varit hektisk rakt igenom, eller rättare sagt hela veckan har gått på högvarv. Därför får jag be om ursäkt för dålig uppdatering. Skriv för någon timma sedan precis klart min projekt rapport, vilket betyder att mitt P-100 arbete 2010 är KLART. Jag vet inte hur länge jag har gått och väntat på denna dagen, och nu är den här, fasen vad gött det känns!

Tog en liten paus förut och fikade med Elin på Espressohouse, och av rena slumpen träffade jag min handledare där, världens bästa(!), och nu har jag skickat rapporten för granskning av henne. Dessutom är det FYRA dagar kvar till vi åker till Magaluf nu, och jag skall ut på stan imorgon och shoppa det sista inför vistelsen där.

Konstigt inlägg. Jag är konstig idag. Deal with it.

kärlek / isabella

Söndag 21/3

En vecka kvar till maggan and i can hardly wait. Dessutom lockar det ännu mer då jag vet med mig att när vi kommer hem därifrån kommer tiden till studenten och Alanya gå så himla fort. Innan jag hunnit tänka kommer jag sitta på planet ner till Antalya airport med lilla j och bara älska mitt liv!

Helgen har varit händelserik, och bestått av alldelles för lite plugg. Jag måste verkligen bli färdig med mitt p-100 nu, det börjar dra ihop sig, denna veckan på mig. Hur som helst, jag var hemma i fredags och la mig tidigt, jobbade morgon igår och sen åkte jag och Josefin upp till Jennie i Borås dirr. Åt en god middag, förfestade ordentligt och gick sedan ut och sväng, dansade as always.. galet kul, och jag är så glad att jag har så bra vänner som jag har, alltid kul med er!

Förresten så ska jag kolla på Andra Avenyn med lillebror nu <3

kärlek / isabella

inga kommentarer...




fredag 19/3 och p-100

Hola blogggggen! Det regnar och är grått ute idag, inte helt okej. Jag som hade tänkt åka iväg och lämna tillbaka min webbcamera som ändå inte fungerar, men jag får väl helt enkelt skjuta fram det ytterligare några dagar. Jag hoppas att jag får pengarna tillbaka, vad ska jag annars köpa på ÖB? Ha ha. Det fanns ingen webbcamera någonstanns i hela Varberg, och så var jag och mamma på ÖB och kollade, och där låg den, fin och billig, varför inte testa? Nu såg vi ju att det gick som förväntat, hatar ÖB.

Dagen borde bestå av lite p-100 plugg, då jag skall skriva på min underbara rapport. Jag måste även tillägga att detta dokument lever sitt eget liv. Ibland ändrar sig texten, eller rubrikerna.. vilket resulterar i dubbelt arbete, yeey!


nio dagar kvar tills tutre lämnar landet!!!!!!!!!!111111111111ETT

kärlek / isabella

Turkiet

"Fjolårets populäraste destination Alanya i Turkiet behåller förstaplatsen även i år som mest populära semestermål. Bokningarna dit har ökat med 40 procent jämfört med sommaren 2009. Turkiet går därmed om Spanien och intar plats nummer två på listan för mest bokade land inför sommaren 2010."

Känns ju bra att man ligger steget före resterande turister! Ha ha. Äntligen inser folk att Alanya är en underbar stad, och dessutom förhållandevis billigt än så länge. Jag har anmält mig till ett roligt projekt som Solresor anordnat, och jag hoppas hoppas hoppas att de väljer mig. Det hade varit så jäkla fräckt att få visa alla hur fint Alanya faktiskt är, och jag tror jag skulle klara det utmärkt. Dessutom med tanke på min guidebok som just nu är på tryckning!

kärlek / isabella

At this point in time, the only constant in my life is change.

Det är så sant som det är sagt, det är det jag längtar efter alla gånger jag skriver hur mycket jag längtar till studenten, eller till Alanya... förändring. Ärligt talat, nu räcker det med stillastående, jag ska ut i världen och jag ska se saker, lära mig om andra kulturer och när jag är färdig med det kan jag kanske komma hem en stund igen. Men som sagt, just nu är det viktigaste att jag inte växer fast - för då tror jag att jag kräks av rastlöshet.

Nu skall jag till Götet med morfar, laaaaaaater

kärlek / isabella

really, i miss it!


idag är en sån där underbar vilja-lämna-landet-dag... alanya!

Skall dock snart lämna landet för att åka till Magaluf, skall bli jätte skönt att få lite miljö ombyte, annat att tänka på och dessutom lite paus ifrån allt taskigt väder som Svedala erbjudit de senaste månaderna. Ett plus är att projektarbetet skall vara inlämnat innan vi åker, vilket gör att man dessutom kommer att koppla bort det. Dock går det inte att beskriva känslan jag kommer att känna då jag går av planet på antalya airport med lilla j, och vet att äntligen, äntligen är jag framme, efter all längtan. Det kommer bli cok ama cok bra och jag älskar Alanya. Det är en underbar stad. Hoppas att Magaluf är lika charmigt.

Förresten så hade jag tänkt njuta av en ledig dag imorgon, men så ringde min älskade morfar och underade om jag ville följa med honom till Götet. Visst vill jag det, och mysigt ska det bli. Sällan det är bara jag och min underbara morfar, njuter av varje minut i hans närvaro.

kärlek / isabella

update!

Nyss hemkommen från gymmet, duschat och käkat. Skall nu sätta mig med min marknadsföring som är tills imorgon och jag känner väl sådär mycket för det, men vad gör man inte för älskade MM? Eh fuck it, jag ogillar den teachern ganska starkt. Träningen gick bra och jag maxade löpbandet och kände hur kass kondition jag faktiskt har - baaaaad.

Förrsten så är jag trött på att ingen endaste kotte kommenteeeerar, trååååk på det! Dags för plugggg tills jag deckar, inte helt hälsosamt har jag hört.

kärlek / isabella


måndag 15/3

Dagens humör: çook iyi.
Dagens mående: fint som smör.
Dagens borde: plugga marknadsföring.
Dagens frisyr: plattttttt.
Dagens smink: puder och mascara.
Dagens klädsel: tunika och kofta.
Dagens planer: plugg och kanske gym.
Dagens materiella vill ha: rosa naglack.
Dagens fundering: varför försvinner aldrig snön?
Dagens beroende: kaffe as always.
Dagens tråkigaste: prov imorgon.
Dagens längtan: magaluf - 13 days to go.
Dagens superlängtan:
studenten och alanya!
Dagens tidning:
räknas marknadsförings boken?
Dagens låt: Michael B Tretow - Den makalösa manicken.


özlem Alanya'ya çok ama çok kadar!

kärlek / isabella


alllll clean

Dagen till ära har jag städat och donat, och nu skall jag snart ner i källaren och bära upp min resväska, bara-för-att det är två veckor kvar. Det är standard.


Landvetter airport, när vi skulle åka till Egypten-09

Jag älskar att strosa runt på flygplatser, att se alla människor som går mot olika gater för att lyfta mot olika destinationer. Att känna att man lämnar Sverige bakomsig för någon vecka eller fler och siktar mot semester och ledighet, ärligt talat... jag kan leva på känslan läääääääänge! Om fjorton dagar är vi där och myser, jag och hela tutre, puss på det.

kärlek / isabella

söndag 14/3

Merhaba! Söndag redan, och det var fredag nyss... ledigheten springer iväg och snart är det dagt att plocka upp resväskan från källan, fylla den och dra till Magaluf. Nu skiner solen utanför och termometern står på 10 grader, helt okej. Och jag kan tänka mig att det kommer vara riktigt bra väder när vi kommer hem efter fem veckor på Mallis, åtminstone så hoppas jag det. Tretton grader på Mallis och tjugotvå grader i Alanya, underbart att få den informationen i ansiktet varje dag när man sätter på datorn, yeey.

I fredags var jag hos jonas och fixade färdigt min guidebok, så nu har jag bara lite kvar på rapporten och sedan är jag alll done med p-100! Efter det åkte jag till Lindome och träffade lite old school vänner, mysigt. JObb igår som vanligt och därefter åkte jag ut till Josse, kollade melodifestivalen för att senare på kvällen anlända till staden. Jag har sagt det förut, och säger det igen.... krogen i Varberg suger. Hur som helst, ganska mycket trevligt folk, så det funkade. Kom hem förhållandevis tidigt, och mår kanon idag.

14 dagar - Magaluf
92 dagar - STUDENTEN
94 dagar - Alanya

.... tagga.


hört rykten om att Robin Hood öppnat för säsongen, hade gett mycket
för en utekväll i Alanya på dirrrrr, ärligt talat... 16 juni är nääääära!

kärlek / isabella


fredag 12/3

Hej bloggen! Dagen kommer att bestå av diverse intressanta saker, först skall jag till H&M och inhandla en kavaj som jag provade igår, därefter hem till kusinerna i Kungsbacka för att göra färgit mitt p-1oo och sist men inted minst skall jag anlända hos jessica i Lindome. Blir film och mys, och sedan jobb imon.


såhär vackert väder, är det inte idag!

Förresten så blev jag precis väckt av två byggare som skulle komma in och fixa något i badrummet, och då tänker väl ni "yes". Det tänkte inte jag när jag öppnade och det stod två skäggiga gubbar på 50+ utanför dörren, ehm tja! Nu är dom i mitt badrum och jag skall duscha, undra om det är okej? Haha...

kärlek / isabella

som en tårta

"Se dig själv som en tårta, ju fler som får smaka på tårtan - desto kladdigare blir den". Jag hörde en äldre man säga detta här om dagen, och jag har hört uttrycket tidigare i min uppväxt. Detta har gjort att jag på något sätt haft detta i bakhuvudet hela tiden. Det har också resutlerat i att jag många gånger kan se folk som kladdiga tårtor. Dock tycker jag att man får stå sitt kast, har man delat med sig av sin tårta till halva stadens befolkning, ja, då får man stå sitt kast att bli kallad kladdig. Enligt mig.

Jag har svårt att föreställa mig en människa helt utan samvete - men de existerar, tro mig. En perosn som i grund och botten inte bryr sig om hur bilden av tårtan uppfattas, som delar ut tårtbitar för fulla muggar och som sedan står där vid helgens slut och inte ens ångrar sig. Till en början har jag varit arg och irriterad på denna typ av människor, men nu tycker jag mest synd om de som inte själva inser vad de håller på med, förrän det är för sent. Jag anser att, om man hamnat i det stadiet där man inte bryr sig, tappat en del av de material man samlat på sig i ryggsäcken under sin uppväxt.

Som min gamla rektor alltid uttryckte det, saker som man samlade på sig i sin ryggsäck skulle man hålla i hårt. Vid vissa tillfällen i livet skulle det vara skönt att kunna plocka fram de visdomsord man stoppat dit. Och givetvis existerar det inte någon ryggsäck, och inte heller någon tårta. Det är saker som skapats för att göra det enklare för barn att förstå i tidig ålder att det är viktigt att bry sig om det som händer just nu, för att sedan få det bättre senare i livet.

Med en tom ryggsäck och en kladdig tårta kommer man inte speciellt långt, inte i mina ögon i alla fall.

kärlek / isabella

torsdag 11/3


nu är det helg <3 love it.

kärlek / isabella

halvfull eller halvtom?

Min utomordentligas frisör är snäppet mer positiv än jag, och jag älskar människor som ser livet från den ljusa sidan. Som tycker gott om de flesta och som inte går och gräver ner sig i motgångar utan helre ser det som är positivt istället. Hur som helst så sa han något som är värt att fundera över. Tänker du att bägaren är halvfull, eller är den halvtom? Det är lika mycket i den, men skillnaden är inställningen. Min bägare är halvfull.


arton dagar kvar till magaluf!!!!!11111

kärlek / isabella

<3


onsdag 10/3

Hej bloggen! Dagen började med att jag cyklade till frisören för att tre och en halv timma senare cykla därifrån till mormor och morfar, helnöjd med min nya frilla. Som jag sa till min frisör, jag har aldrig blivit såhär nöjd hos frisören någonsinn, då sträckte han på sig och man såg hur glad han blev. Jag lär gå tillbaka till misan och dixies salong många många gånger, mysiga människor är dom.

Åt lunch med mormor och morfar och fick lite beröm för mitt fina hår, och sedan efter lite kaffe cyklade jag hem och here i'm. Dagen erbjuder inte en endaste gnutta blå himmel och inte heller någon sol, men vad gör det? Det är idag 18 dagar till Magaluf, bara det får mig att glömma min otroliga huvudvärk.

kärlek / isabella

tisdag 9/3

99 dagar kvar............ ärligt talat, kollade igenom lite bilder precis (vilket inte var min avsikt då jag försöker, försöker och försöker att inte längta) och hittade min Alanya bilder. Det är rena plågan att kolla på hur underbart brun man var, hur fint allt runt omkring är, och hur fint vädret var. Det gör att längtan kommer ttillbaka. Får trösta mig med 19 dagar till Mallis, tagg på den!


mysig bild, sommar brun på balkongen i våran lilla by Kestel!

Dagen har varit fin, dock lång skoldag men den förgylldes fint med jennie ärlig som typ räddar mig ur måndagarna och tisdagarna nu fram tills vi åker. Ärligt talat så är det ganska jobbigt att sitta och lyssna på lärare som babblar från o8.15-16.oo men skit samma, snart är det slut på detta, sista spurten och jag vägrar att snubbla på mållinjen!

Solen skiner och det är 2 grader varmt, jag gick ut med bara kofta förut, och jag frös inte - men det kanske bara var inbillning, hur som helst så är vi påväg åt rättttttt håll.

kärlek / isabella

jag ogillar måndagar

men tack vare att jag ogillar måndagar så mycket, så uppskattar jag resterande dagar i veckan desto mer. Jag måste erkänna att bortsett från måndagar och tisdagar, så är jag bortskämd med min ledighet. Jag klagar inte, det vore synd. Nu dunkar jag musik, och skall ta mig ett glas citronvatten innan jag borstar taggarna för att sova gött som en prinsessa.

bir yuz gun kaldi, tamammmmmmmmmm? iiiih ALANYA!

(översatt, "ett hundra dagar kvar, oooookej? iiiiiih ALANYA!")

Sinan Özen - Seni Çok Ama Çok Seviyorum


Kraftigt jordskalv i Turkiet - många döda

Dödssiffran stiger i Turkiet.Nu befaras minst 57 människor ha dött i jordskalvet i östra Turkiet i natt, uppger nyhetsbyrån Reuters.
 
Efterskalven fortsätter efter nattens jordbävning med magnituden 6,0 i östra Turkiet. Tiotals döda har hittats i provinsen Elazig.
Epicentrum uppges ha varit nära Basyurt i provinsen Elazigs östra delar, cirka tio mil norr om Diyarbakir och ett 20-tal mil norr om syriska gränsen.
Sökandet efter fler överlevande i avlägsna byar i östra Turkiet blåstes mitt på dagen på måndagen av. Minst 57 människor hade då bekräftats omkomna. Över 50 personer skadades i skalvet.
- Enligt den information vi har finns ingen kvar under rasmassorna. Arbetet har avslutats, sade en tjänsteman på guvernörskontoret i provinsen Elazig till AFP i telefon.
Samma besked gav provinsguvernör Muammer Erol enligt nyhetsbyrån Anatolia.
Det verkar mest ha varit äldre, låg bebyggelse som kollapsat. Även minareter på bymoskéer rasade i skalvet.
- Byar som består mest av lerhus har skadats, men vi har minimala skador, till exempel sprickor, i byggnader av cement och sten, sade Elazigs guvernör Muammer Erol till AFP.
I staden Tunceli sex mil från skalvets centrum rusade människor ut ur sina hus i panik, men inga uppgifter om döda eller skadade finns därifrån.
"Inga svenskar”
Det finns än så länge inga uppgifter om att svenskar ska ha drabbats.
- I nuläget har vi inga sådana uppgifter, men vi håller på att kontrollera det, säger André Mkandawire vid UD:s presstjänst.
Turkiet lider ofta av seismisk aktivitet. 1999 inträffade flera av landets värsta skalv i modern tid, med uppemot 20 000 döda i en stor jordbävning i augusti och hundratals döda i ett skalv i november det året.

min hemlighet



Folk i min närhet beskriver mig som glad och positiv. Visst blir jag irriterad och kan även få ur mig detta i mina vänners närvarå, men mesta dels försöker jag att se saker från den positiva sidan. Någon lärde mig en gång att finna något bra i allt dåligt, och att man på något sätt lär sig av sina misstag och blir starkare för varje gång man fallit till marken. Jag måste erkänna att jag omedvetet lever efter denna regel, jag ser problemen från ett annat perspektiv och försöker att omvandla det till något bra. Detta gör att jag ofta får höra hur jag bidrar med en bra stämning, vilket egentligen inte påverkar mig då jag gör det omedvetet. Det är min hemlighet, och testa själv - vad som än händer, så för det något positivt med sig. Allt handlar om att lära sig att se det, när du lärt dig det kommer du klara att ta dig ur det värsta du någonsin kunnat tänka dig. Jag lovar.

kärlek / isabella

 


Fiesta loca

Hola bloggeen! Idag är det söndag, men något festande har det dessvärre inte blivit denna helg. Skönt kan många tycka, och även jag ibland, men just nu känner jag partysuget - och det är inte okej en söndag! I torsdags åkte jag till Kungsbacka och mina kusiner för att jobba med mitt PH som straxxx är klart, har bara framsidan och baksidan kvar, tagga tryckning! Jobbade 9-18 på fredagen och efter det åt vi middag och sen deckade jag gött för att sedan gå upp till jobbet på lördagen igen. Väl hemkommen i Varberg igår åkte jag till Elin och Martin och badade jacuzzi och åt lite mat.

Kom hem vid ett, har solat lite, ätit och nu hamnade jag här - i rastlöshet. Funderar på om jag kanske ska åka till gymmet en sväng, det lär inte vara speciellt mycket folk där idag kanske, vad vet jag. För övrigt så är det TJUGO EN dagar kvar till Magaluf och jag tror jag skall bära upp min resväska från källaren snart, bara-för-att liksom. Dessutom hundra dagar till studenten igår och alltså hundra dagar till Alanya imorgon. Yey, you know it... it's fuckin' awesome! Jag älskar att det händer så mycket i mitt liv just nu.

Dessutom skall jag försöka boka ytterligare en flygbiljett snart, vart får ni veta när det närmar sig ;)



kärlek / isabella

Tracy Chapman



You got a fast car but is it fast enough so we can fly away?

kärlek / isabella


onsdag

Vanligtvis är jag ledig på onsdagar, vilket jag tydligen var inställd på idag också. Vaknade klockan tio med ett ryck, och insåg att jag faktiskt hade en religionlektion klockan o8.15-o9-30, yeey. Ännu mer ironi är det att jag skämtade med denna läraren i måndags om att ingeeen kommer komma på den lektionen, då var vår enda - typiskt mig.

Solen lyser och termometern visar 9,3 grader - i solen. Däremot tror jag det är runt 1 grad i skuggan, inte fy skam det heller då vi tidigare i vinter haft betydligt lägre grader här på västkusten. Det är en underbar dag ute, och jag skall bara göra mig klar för att gå till stan och träffa lilla j, vi skall betala klart resten av våran flight ticket, awesome.

Nu skall jag höja musiken och fortsätta min grymma morgon med solen i ögonen, jag älskar solen och jag ser fram emot att åka till Magaluf snart, bara 26 dagar kvar idag!

kärlek / isabella

i can't stand how much i need it!


you made my worst today quite okay in the end


iiiih jag älskar er!

kärlek och godnatt / isabella


mååååååndag



Dagens humör:
as baaad.
Dagens mående: ont överallt.
Dagens borde: skriva på min p-1oo rapport.
Dagens frisyr: platt.
Dagens smink: puder och mascara.
Dagens klädsel: varm tröja och tights.
Dagens planer: träffa sofia och jessica.
Dagens materiella vill ha: vill ha en ipren men dom är slut.
Dagens fundering: kan dagen bli värre än såhär?
Dagens beroende: kaffe.
Dagens tråkigaste: slutade fyra, det suger.
Dagens längtan: jag längtar till magaluf nu.
Dagens superlängtan:
studenten och alanya såklart!
Dagens tidning:
HN.
Dagens låt: Jody Bernal - que sí, que no.

HEJDÅ.

Måndag morgon

Nu är det dags för skola igen, men vad gör det när det bara är FYRA VECKOR kvar till Magaluf? Vid denna tiden om exakt fyra veckor sitter vi på en buss påväg till Landvetter airport, long for it cok ama cok much! Hur som helst så skall jag åka och hämta min jennie på stationen nu, för att dricka kaffe och sånt fint innan första lektionen börjar o9.15. Kendin iyi bak, kärlek / isabella

RSS 2.0