31.Maj Tisdag

Heeeej heeeej!

Igår när jag skulle gå hem efter 17 timmar på jobb så ööös regnade det, usch... hoppade in i en varm dusch när jag kom hem, bytte lakan i sängen till helt rena, smörjde in mig med en go kräm och somnade som en prinsessa. Vaknade till lite smått när Dani kom hem från jobbet klockan 7, men somnade gott om igen. Sov till klockan 11.oo, gick upp åt frulle, satte på diskamaskinen och tvättmaskinen och gick till jobb. Hoppas det är upphängt och urplockat när jag kommer hem :-)

När jag kommer hem vid 23-tiden skall vi fixa lite hemma, ställa upp de fyra sängarna, som vi fått utav grannen, till gästrummen. Kommer bli riktigt bra och då kan vi börja ha besök hela tiden, det är trevligt. Och igår pratade jag både med min lillebror och lillasyster, äntligen har dom snart bestämt datum så vi kan boka biljetter, sweeet!!

Förresten så är jag ledig nu i tre dagar, skall baka kärleksmums, och detta receptet som jag hittade (se nedan) imorgon. Imorgon kväll kommer Louise, Synneve och Sandra till oss för alla är lediga. Vi skall laga lax och dricka lite vin, tänkte att dessa snurrorna kunde vara lite plock till förrätt och att kärleksmumsen nog blir uppskattade som efterrätt :-) 

Fetaostsnurror;

275 g smördeg
150 g fetaost
Persilja
Svartpeppar

1. Rulla ut smördegen. Riv osten grovt över den, strö över persilja och peppar.
2. Rulla ihop en rulle från långsidan, rulla in den i pappret och lägg den svalt.
3. Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda inför servering ca 10 min 220 Grader.



kärlek / isabella

Haha, denna bebisen gjorde min dag!


:-)


mmmmmmm, yammmiiee... marcus i köket är bässsst.


Maaaaat

uppdatering;

Sitter fortfarande på jobbet, blev ett dubbelpass. Mat är påväg från köket, och vad det blir får bli en surprise. Hur som helst så blir jag mätt och det är huvudsaken. Jobbar till klockan 23.oo och sen blir det hem och soooova. Imorgon har jag sovmorgon och börjar inte på jobb förrän 14.45 - sweeeeet.

Förresten så regnar det nu, uuuuurk!

Hej så länge.

30.Maj Måndag

Hej bloggen!

Idag är det sooool ute, och det ser ut som det har slutat blåsa. Imorse däremot ville det absolut inte sluta blåsa. Jag gick och gick men det kändes som jag stod stilla, en längre promenad än vanligt med andra ord. Hur som helst, skönt med sol.

Meningen var att jag skulle jobba sent ikväll, och såg lite fram emot min sovmorgon, men icke. Lisa skulle på minnesstund för han som dog här på Geilo så givetvis bytte jag tid med henne, får väl se om hon dyker upp vid tre tiden, beror på hur hon känner sig, annars jobbar jag hela dagen.

Tiden går sååååå långsamt. Nu är klockan tolv, så hungern börjar smyga sig på mig. Nog att man håller sig en stund på havregrynsgröt som jag åt även idag till frulle, men nu vill jag ha varm mat. Synd att jag gav bort min matlåda till Daniel igår :-( Om jag ska jobba till klockan 23.00 ikväll blir jag nog tvungen att fjäska med köket så de slänger ihop något gott till mig. Dock ingen torskfilè med potatismos här inte, synd för det är ju så gotttt!

kärlek / isabella

Världens sötaste björn




"När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra,
sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra."


"Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning"


"Kom inte för sent till det du vill komma i tid till."






29. Maj Søndag

Har precis lagat mig en stor tallrik med havregrynsgröt inne i köket, och sitter nu i receptionen och äter frukost. Har lite äpplemos på, och färsk frukt från frukostbuffèn, ibland är det lyx att jobba på hotell. Däremot är det pinsamt äckligt kaffe här, funderar på att skaffa mig en termos, morfars kaffe är ju det bäästa starten på min dag.

Kommer bli en lugn dag, några utcheck och inget mer, kommer somna gott ikväll.. skall vara ärlig och säga att det är lite för tidigt att gå upp klockan 05.25.


mmmmm, gott med frukost.

Ha en fin dag alla mina kära, kärlek / isabella

28.Maj Lördag

Hej bloggen!

Idag är det en tråkig dag här på Geilo. Natten till idag dog en kille som heter Martin, 23 år, i en brand i sin lägenhet. Han kom hem efter att varit ute med sina kompisar på krogen, och skulle laga mat. Han somnade från maten och lägenheten började brinna, men han vaknade inte. Väldigt hemskt. Ganska många av mina kompisar som kände honom, och här på Geilo vet ju alla vilka alla är. Kommer in folk lite då och då här i receptionen med tårarna sprutandes. Ingen rolig dag på fjället idag inte. När sånt här händer inser man hur viktigt det är att ta hand om sina nära och kära, man vet aldrig vad som kan hända imorgon.

Däremot hade jag fått post nu när jag kom till jobbet, från både mamma och mormor, vilket var väldigt kul. Skall lägga den fina duken på köksbordet när jag kommer hem. Slutar klockan 23.oo och imorgon börjar jag igen klockan o6.45, blir en promenad hem, lite sömn och sne en promenad tillbaka.

Ikväll är det Manchester United-Barcelona, hoppas kanalen finns här i receptionen eftersom den börjar 2o.45 och är slut vid 22.3o någon gång. Hade varit kul att se, tror det blir en bra match, och Man U är ju Daniels lag och han är ledig ikväll så jag vet en som sitter klistrad.

kärlek / isabella

.


We are each of us angels . With only one wing .
And we can only fly . Embracing each other .


25. Maj Onsdag

Hej!

Tätare blogginlägg nu för tiden, känner mig kempe flink ;-) Sitter i receptionen, och det är så lite folk så de få gästerna vi har börjar undra vart alla är, om dom kanske är ensamma på hotellet.. vad svarar man på det? Ha ha, ja sorry - ni lär inte se mycket till folk här ikväll. 

Har precis fått en kopp otroligt gott te från Emelie som jobbar på spa. Jag måste köpa några av dom burkarna, dessutom på personalrabatt så det blir bra. Burklarna är ursöta. Sånna små gammaldags burkar i olika färger. Nu dricker jag det med rosa burk - det skall absolut hem till skåpet. Mysigt när man får gäster och speciellt på vintern när det är kallt och jävligt här uppe.

Har förresten klickat runt på Apollos hemsida, Grekland är underbart och jag har fastnat för öarna. Hittade två stycken som man måste åka båt ut till. Hur fint som helst, Paros och Antiparos, en vecka dit i augusti är nästan ett måste - skall bara få Daniel att älska det lika mycket som jag gör. 

Nu skall jag njuta min goda kopp te, och läsa lite på expressen.se. Solen skiner ute och det blåser storm, skönt att sitta inne då. Imorgon och på fredag skall jag jobba i restaurang Leo på Highland, John hade blivit sjuk och jag tackar inte nej till timmar, sweet!

kärlek / isabella

PS, förresten så fick jag post idag, snigelposten antagligen, men det var ifrån Kopenhaugen och mormor och morfar, jätttefint. Skall läggas i samlingen. Har kommit på en idè, på tala om postkort, om man tar en tråd och köper sånna små klädnypor - så kan man hänga upp alla kort man fått i köket ovanför kalender, hade blivit jätte fint, skall bara få tag på sånna dåar klädnypor. Tycker det är synd att alla fina kort man får bara ligger i ett skåp. 

23. Maj Måndag

Hej, hej, hemskt mycket hej!

Återigen back on track på jobb, skönt men lite lång tråkigt när det bara är jag och två gäster som bara spenderar tid på sina rum. Affärsgåaster som sitter och jobbar, kul.. verkligen. Hur som helst så gick jag ut och tog två öl igår efter jobbet med Daniel, Ole-Martin, Sandra och Synneve. Trevligt, men man märker att säsongen är slut när det är cirka 15 personer på Off Pist en söndag som normalt är bäst ute dagen på heeela veckan. Var hemma runt klockan o2.oo och somnade väääldigt gott och sov fram till klockan 12.oo då jag gick upp och tog mig en lååång dusch, åt en tallrik havregrynsgröt med mormors äpplemos på och satt och kollade på tv med Daniel. Gjorde mig iordning, satta ipoden i öronen och gick min dagliga tur till jobb på sisådär en halvtimma, 45 minuter kanske.

Till min besvikelse ser jag nu att det öööös regnar ute, hoppas jag har lika tur idag som igår att det slutar precis när jag ska gå hemåt. Har inte jättestor lust att gå i regn hem. Hur som helst så lär jag gå raskt hem, jag är vråalhungrig och när jag kommer hem har någon förhoppningsvis lagat färdigt maten, nice! Ikväll blir det lugnt, och imorgon är jag ledig så då skall jag få städat lite hemma och kanske fått tvättat en maskin tvätt. Tycker det är så skönt att tvätta ofta, då tar det inte så lång tid att hänga upp tvätten sen :-)

Hoppas alla mina kära mår bra där hemma, för just nu mår jag väääldigt bra.. älskar dagar när det känns så. Förresten så har jag loggat in på min norska internetbank idag för första gången och betalat hyran för juni, vuxenpoäng på det!

kärlek från fjället utan snö / isabella

Nostalgi


På besök hos en underbar granne, Erica, i Umeå.
Grillade, drack rosèvin, pratade gamla minnen och var ute..
blir helt varm när jag tänker på hur sköna dagar det var där uppe.
Ser fram emot när hon kommer upp till mig, det var alldeles för längesedan vi sågs nu!

(ps, snart slutar jag... bara en timma och tio minuter kvar. Hotellets enda gäster har gått och lagt sig, och här står jag helt ensam. Det har dock slutat regna vilket är bra när jag skall gå hem.)

kärlek / isabella

Dödad hamster i Vilhelmina

Publicerad 21 maj 2011 - 09:49
Uppdaterad 21 maj 2011 - 09:54
En familj som varit bortrest fick en hemsk upplevelse när de återvände och upptäckte att de haft inbrott.

Inbrottet som skedde i Vilhelmina upptäcktes natten mot lördag. Förutom att en plånbok var borta hade förövaren även gett sig på familjens hamster som hittades död.


Har en hel del tid att läsa alla möjliga online tidningar, och klickade precis in på denna artikeln.
Inte nog med att man gör inbrott, men vem Dödar en hamster? Stackars barnen som kom hem till det.


22. Maj Søndag

Hej igen!

Nu sitter jag återigen på jobbet, och lika stilla och lugna som igår. Dock ringde telefonen precis och jag fick en bokning øver nyår - snacka om att vara ute i TID. Haha. Klockat runt på alla dagliga sidor, aftonbladet, hallandsnyheter, massa bloggar och nu tog det stopp. Hittade en sida (http://factsaboutyou.tumblr.com/) där man kunde sitta och läsa små visa saker i evigheter, men nu tog även den slut. Sparade de två finaste och jag klistrar in dom längst ner.

Nu började det precis regna. Förhoppningsvis har det regnat klart vid 23.oo när jag skall gå  hem. Känns inte lika kul att börja på jobb imon igen klockan 06.45, men fördelen blir väl då att jag kan jobba i restaurangen på Highland på kvällen, timmar är aldrig fel.

Förresten så saknar jag mina syskon, hoppas dom kommer hit snart :-)




kærlek / isabella

21. Maj Lørdag

Hej bloggen!

Nu sitter jag på jobbet, førsta dagen på Vestlia nu sedan øppningen. Det øppnade igår, och det ær væææældigt lugnt nu. Inte många gæster alls. Tiden går inte jætte snabbt då, men har bytt lite glødlampor och stædat hær i receptionen, så fram tills nu har det gått ganska bra. Nu børjar det bli lite rastløshet.

Blåser storm idag, kændes nær jag gick till jobbet. Men jag tog på mig min snowboardjacka, vindtæt och bra. Satte æven på mig en møssa så inte håret skulle flyyyyga all værldens væg. Jobbar samma pass imorgon, 14.45-23.oo, skønt att kunna hitta på något innan jobbet.

Førsøker planera en hemvisit i Juli. Hade varit kul att vara hemma øver min fødelsedag och æven Wheels and Wings. Inte helt omøjligt faktiskt, skønt att man kan byta till sig ledighet, jobba 8 dagar i streck och kanske vara ledig fem dagar. Vi får se, men det hade varit kul att vara hemma nær jag fyller 20. Dessutom tror jag nog att Dani skulle tyucka att raggarfesten hade vairt kul, skall visa honom lite bilder så får vi se vad han sæger. 

Nu ser jag att solen børjade skina utanfør fønstrerna, och førhoppningsvis har blåsten lagt sig lite tills jag skall promenara hem vid elva tiden. Allt ær bra hær på Geilo, æven om det inte finns speciellt mycket folk kvar. 

kærlek / isabella 

17 Maj i Sandefjord


17 Maj i Sandefjord


Daniels lillasyster Aleksandra i lila, Daniel och Jag


Aleksandra, Daniels pappa Jan, jag och Daniel


Promenad i hamnen


Tivoli

kærlek / isabella


Æntligen bilder på lægenheten

Bættre sent æn aldrig...


vælkommen in


Hallen


Toalett & dusch




Køk till høger, Vardagsrum rakt fram, Trappa upp till vænster


Køøøket (observera Diskmaskin :))))


Køksbord


Vardagsrum med utgång till balkong


Sovrum med provisorisk gardin


Trappa upp till øvervåning


Sovrum 2 gæstrum (gardarob till handdukar osv.)


... och plats att hænga tvætt


Sovrum 3 gæstrum


Førråd 1


Førråd 2


Balkong

kærlek / isabella

7. Maj Lørdag

Hej bloggen!

Nær jag skrev førra inlægget var jag trøtt och hade feber, dærav kort och tråkigt. Nu ær jag fit for fight igen, och tillbaka på jobb. JObbar nu på Highland då Vestlia ær stængt 1-20.Maj før renovering. Jobbar både i Receptionen och i restaurangen. Mycket frukostpass med tidiga mornar, men det går bra. jag och Daniel har en liten tævling om vem som har flest timmar, så det ær bara att jobba på :-)

Trivs jætte bra, kænde den dær skøna kænslan i magen idag nær jag var påvæg till jobbet. gick dær med min uniform, utan jacka, och solen skiner och himmelen ær blå, underbart. Dessutom lagade Daniel Middag innan jag gick till jobbet, också skønt att slippa. Kan inte klaga på mycket just nu, møjligvis att jag saknar lite folk dær hemma. Annars ær allt toppen och jag trivs som fisken i vattnet.

Sitter i receptionen nu, och slutar klockan 23.00. Då skall jag hem till Daniel som ær ledig ikvæll, skønt :-)

Hoppas mormor och morfar hade det bra i Køpenhamn, kollade vædret och det ser ut som att det ær lika fint som hær, underbart.

Kærlek / isabella

2.Maj Måndag

Hej på er!

Nu sitter jag på highland och kollar runt lite på internet, känns konstigt att inte ha uppkopling hemma men det får gå ett tag till. Jobbar mycket och har ändå inte så mycket tid att sitta vid datorn. På onsdag fyller Louise 20 år. 20 år, det är helt sjukt. Är vi verkligen så stora redan? När jag fyllde arton kände jag mig otroligt stor och vuxen, och det är redan två år sen. Sjukt så snabbt tiden går.

Nu skall jag ladda ner en bra film, och åka hem och kolla på den. Daniel jobbar natt så hppas att filmen är bra.

Mormor, jag skall försöka ta bilder av lägenheten snart och lägga upp dom här :-) 

kärlek / isabella

RSS 2.0