Änglarna gråter

Läste precis detta i www.stinalee.se blogg. var bara tvungen att dela med mig av de fina orden; 

Mitt i allt det onda visar sig den sanna kärleken. Fantastiska människor som trots fara för sina egna liv far ut i båtar för att rädda de som simmar, de går till och med i land för att försöka rädda ännu fler. Tårarna tränger sig på och jag finner inga ord men… Vilka hjältar! Deras själar är för alltid ärrade men jag är säker på att om det skulle behövas så hade de gjort det igen. Kärleken segrar!

Och det är så sant som det är sagt, mäktigt. Att se hur utbildade vi är i Norden till att se saker från ett helt underbart perspektiv. En ung kvinna som överlevde skutningen ute på ön blir frågad i en intervju i tidningen om hon och resterande överlevande nu vill slåss mot terrorismen. Hennes svar var,
"Om en man kan visa så mycket hat, tänk så mycket kärlek vi kan visa tillsammans". 

Det är underbart att läsa och se alla fina människor runt om i Norge, och Sverige såklart.


kärlek till alla!


Jag njuter när jag..

- får dricka mitt kaffe i lugn och ro på morgonen.
- vaknar och vet att det är sol utanför fönstret.
- går och strosar på Göteborgs gator.
- kör bil med riktigt bra, hög musik.
- pratar med min mormor och morfar.
- är utomlands.
- sitter på en uteservering utan jacka utan att frysa.
- går barfota på mjukt gräs mitt i sommaren.
- känner lukten av regn en riktigt varm dag.
- umgås med mina syskon.
- känner att jag har lyckats.
- känner hur flygplanet lyfter från marken.
- äter mat som mamma eller mormor har lagat.
- träffar mina vänner och pratar om alla fina minnen. 
- vaknar och känner mig pigg.
- är på jobbet.
- pratar med mina kusiner.
- har städat lägenheten och allt är rent.
- lyssnar på spanjorer som pratar.
- är på Ikea och köper massvis med ljus.
- känner mig slut efter ett träningspass.
- badar i havet.
- kramar någon jag bryr mig om.
- har något nytt på gång.
- är ensam och bakar.
- tänker på hur underbar Daniel är.
- är helt ensam hemma.
- går och lägger mig i helt rena lakan.
- hinner med allt jag skall göra.
- kollar på solnedgången.
- hör en bra låt.
- hör min lillasyster sjunga.
- kollar på filmen "the notebook".
- kör bil på nylagd asfalt.
- är med min bästa vän Elin.
- precis har bokat en resa.
- har en fin klänning och klackskor på mig.
- får hem ett paket med kläder som jag beställt. 
- ligger och solar och känner hur solen bränner.


__


Något att fundera över är hur mycket man kan påverka sig själv.
Jag tror allt handlar om  egen inställning.
Du kan själv välja (till en viss gräns såklart) att må bra. 
Min gamla hederlga frisör är snäppet mer positiv än jag,
och jag älskar människor som ser livet från den ljusa sidan.
Som tycker gott om de flesta och som inte går och gräver ner sig
i motgångar utan helre ser det som är positivt istället.
Hur som helst så sa han något som är värt att fundera över.
Tänker du att bägaren är halvfull, eller är den halvtom?
Det är lika mycket i den, men skillnaden är inställningen.
Min bägare är halvfull.


.. och kom ihåg, det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke :-)
 


kärlek / isabella



23.Juli Lørdag

22 Juli är en helt sjuk dag. Det som hände igår borde aldrig få hända, och vem anade att det skulle ske i Norge? Skandinavien som är en trygg plats i mångas ögon har nu helt plötsligt blivit en del av världens galenheter. Tänker på alla berörda, och främst alla familjer som mist någon. Ute på ön var det ungdomnar i åldrarna 15-22 år, jag kan inte förstå att någon kan vara så sjuk att man kan avsluta liv innan de knappt har börjat. Usch.

Sitter på jobbet nu och jar fått fem av sex tidningar. VG har inte kommit eftersom deras kontor blev bombat igår. Bombat. Känns helt konstigt att ens skriva något sånt. Så ligger det i alla fall till, och i Oslo är det nog kaos idag. Hela Oslo centrum är avspärrat, alla butiker har sönder krossade rutor, husen och marken är sprängd.. det ser ut som att bilderna är tagna direkt i Irak eller liknande, inte i Oslo.

Läste bloggen till en av tjejerna som var på ön där allt hände. (http://kamzy.no/) Där skriver hon hur hon flydde simmandes och jagad. Det går inte att förstå hur det känns..

"Jeg svømte. Matti reddet meg. Han sa det riktige og han gjorde det riktige. Han fikk meg til å svømme – SÅ langt. Når vi hadde svømt et stykke sa Matti: Kamzy, nå skal du ikke se tilbake. Du skal se rett fram på landssiden og tenke at det er målet ditt.

Ok – sa jeg. Vi hørte skudd hele tiden, og jeg er fortsatt overrasket over at jeg eller Matti ikke ble truffet.

(But, jeg fikk vite i etterkant at han stod der. Det var derfor Matti ba meg se rett fram. Han stod akkurat på det stedet vi nettopp hadde gjemt oss. Herregud! Og han hadde prøvd å skyte på oss. Vi ble jaget)"


Idag ööös regnar det, och det skall det göra några dagar framöver. Men vad gör det när man jobbar? Skall jobba ganska mycket framöver :-) Ser verkligen fram emot våran Greklands semester, men först - jobba ihop lite pengar! Trivs verkligen på mitt jobb, och då känner man hur viktigt det faktiskt är. Igår somnade jag klockan 21.00 och vaknade pigg när klockan ringde 05.45. Känner att detta kan bli en bra dag trots alla tråkigheter här i Norgeland.


Kärlek / isabella


11. Juli Måndag

Hej bloggen!

Idag är det sol och jag jobbar, men vad gör det? Huvudsaken är att det är sol och att allt vatten torkar bort. Om tre dagar åker vi till Sverige och det skall bli så skönt med semester. Räknade att jag nu har jobbat 25 dagar i streck, och vissa av dom dubbelt, känns inte riktigt så eftersom jag inte är trött i kroppen, jag är glad och har massor av energi - skönt! Har börjat nedräkningen till svfärd och börjat tvätta de kläderna som jag vill ha med mig. Märker även att Dani har startat lite av en nedräkning, imorse sa han "nu åker vi snart till Sverige, det blir skönt".. och det är precis vad det blir, skönt med ledighet och lite tid tillsammans och även med alla hemma som jag börjar att sakna nu. Ser väldirgt mycket fram emot kräftskivan på fredag med Karin, Josefin, Elin, Martin,Jennie, Johan och Lund - precis alla de som jag vill träffa. Dessutom är Daniel kompis med Martin, Johan och Lund, så det blir nog riktigt nice!!

Har nästan glömt bort att jag fyller år på lördag också, 20 år... skall gå till systembolaget direkt och visa mitt legg.. haha.


- En människas mål ska ligga bortom hans räckvidd, för vad är annars himlen till för?


Kärlek / isabella


You never get a second change to give a first impression.

Du har 6 sekunder på dig att göra ett första bra intryck på en person, då handlar det inte om utseende utan om utrstrålning. Självklart kan man ändra uppfattning om dig senare men det blir mycket svårare än att ge ett bra första intryck – så se till att alltid se glad ut när du träffar nytt folk!


kärlek / isabella

6. Juli Onsdag


hihi såhär fina naglar har jag nuuuu...

kärlek / isabella

5.Juli Tisdag

Hej bloggen!

Idag öööösregnar det, och har gjort det hela dagen också. Nu börjar det bli så mycket vatten överallt att de börjar disskutera vad som händer om det inte slutar snart. Allt vatten måste ju ta vägen någon stanns och nu de senaste dagarna har det varit extreeeemt mycket vatten på kort tid. Det är precis som himmelen bara har öppnat sig, inte mysigt alls såhär i juli. Jag kan inte ens förstå att det är juli, känns som oktober typ.




Sitter på jobbet, och har suttit här sen klockan o9.oo. Helt underbart att kristin kunde jobba två timmar längre nattvakt så jag fick min skönhetssömn och kom fit for fight till jobb. Inte varit trött en sekund och om det bara slutar regna nu (snäääällllaaa) så kan jag få ännu mer energi. Slutar klockan 23.oo och då ska jag hem och kolla på bumbibjörnarna som jag har laddat ner till min dator :-)

Imorgon skall jag till Emelie klockan 11.oo och få mina naglar fixade, och sedan klockan 15.oo-23.oo blir det jobb igen. Semestern börjar närma sig och både jag och Daniel ser fram emot att komma till Sverige och värmen. Håller alla miljoner tummar att inte vädret vänder i Varberg, det skulle ju bara vara typiskt!!!

kärlek / isabella

3. Juli Söndag

Hej bloggen.

Tidiga timmar för mig och dessutom många timmar på jobb, börjar bli lite sliten nu om man säger så. Jobbar 6,45-23,oo tre dagar i rad och detta är sista av tre, vilket resulterade i att jag var gaaanska trött i morse, eller ja för cirkus 2 timmar sen. Gick upp och satte på kaffekokaren (som jag hade laddatigårkväll, smart som jag är), gjorde mig iordning och vaknade till ganska bra under min cykeltur i regn och rusk. Nu sitter jag här och känner att denna dagen nog kan gå ganska långsamt då jag har endast 7 ankomster och kineserna lämnar mig nu vid o8.oo.

Det är en cykeltävling här på Geilo just nu. Geilo 24 (www.geilo24.no) är en tävling där man cyklar, antingen ensam eller i lag, en bana runt Ustedalsfjorden och vinnaren blir den som cyklat flest varv på 24 timmar. Startskottet gick av stapeln igår vid 12.oo och Vestlia har självklart ett lag med. Skall bli kul när det kommer in här senare, förmodligen både smutsiga, blöta och en aning trötta!

Som sagt, regn ute. Grått och jävligt. Nu skall jag ta mig en kopp utav mitt nya te som jag köpte på SPA, otroligt gott.. det luktar jul och smakar kanel. Kontiskt att man dricker jul te och det är 12 greder varm och regn och absolut ingen sommar. Skall vi inte få sommarfeeeeling förrän vi kommer till Sverige? Det får väl duga. Kan jobba med gott samvete när det ändå inte är något gott väder att vara ute i :-)

kärlek / isabella

RSS 2.0