appeltea saved my day

Hellooo agaiiin sunday!
Jag skulle som sagt ha pluggat idag då jag inte är helt hundra på min redovisning tills imorgon, men jag fick ett ryck och flyttade min garderob till en annan vägg vilket resulterade i dammsug och golvtorkning och slutligen in med alla kläder i garderoben. Nu har jag tänt massvis med ljus och satt mig med mitt turkiska appeltea framför datorn och börjat rada upp den fakta som jag skall framföra i morgon. Jag kan bara hålla mina tummar att hon inte väljer mig då jag inte känner mig helt fit for fight.

Förresten så ska jag och mamma köpa en rosa lampa och en rosa matta till mitt rum, "nu när jag har städat så fint....." hahah love this. Och som Jennie skrev förut, det är bara två månader kvar till Magaluf - helt okej. Dock mindre okej att det just nu snöar utanför mitt fönster och är runt -9 grader.


vad hände med min sommarsnygga solbränna? 

adios!


var hälsad, söndag!

NOOOOT! Jag avlider nog seriöst detta snart, då jag har för mycket tråkigt att göra och inget kul. Jag har ett turism arbete som ska redovisas imon, och jag känner mig för sjuk för att sätta mig och ens försöka få det klart. Dessutom måste mitt rum städas för det ser ut som att en kille bor här, och jag äter godis innan jag ens har ätit frukost, vad händer? Kan någon säga mig det? Det går hur som helst utför. Nu mår jag dessutom mer illa av godiset jag precis tryckt i mig, jag gillar inte söndagar sådär jätte mycket.

Nu blir det frulle och sen ska jag ta tag i mitt rum, för att sedan avsluta min powerpoint och göra kort med stödord på, laaaaaaaaaater.... hejdå.


jag kan inte sluta leka med tanken, att det är sommar nu!
ALANYA ANIMATION 2o1o!!


lördagkväll

Hej bloggen!
Här sitter jag och gäspar och har ont i huvudet och sånt trams, och vill helst av allt bara dra täcket över huvudet och sova i två månader. Om två måndader är jag och tutre på mallis, tagga magaluf säger jag bara.

Jag vaknade i morse vid o8.oo när mitt älskade alarm tog vid, och gick snällt och fint upp, klädde på mig och körde (läs SLIRADE) till jobbet. Det var isbana hela vägen till motorvägen, och sen gick det väl helt okej. Jobbade mitt pass och hoppade över lunchen då jag mår illa och känner mig helknäpp just nu, för mycket att tänka på kanske, får chilla ner snart. På väg hem ifrån jobbet hämtade jag hunden hos farmor och träffade även mannen i blå på en busshållplats utanför donken, fick blåsa lite i hans grej och visa upp mitt körkort... kul, tur att man var nykter.

Kom precis hem ifrån Elin, där vi kollat film och ätit godis. Jag köpte en "lördags-godis" påse, en sån där färdig mix med massa favoriter, jammieeee! Haha... jag är en bebis, jag vet. Varför bli vuxen nu? Jag har hela livet på mig att vara vuxen sen, dock tror jag aldrig jag kommer växa ifrån vissa saker, så som att älska rosa, pannkakor, godis och att använda min charm för att få min vilja igenom... nej, det behåller jag och tar med mig in i vuxenlivet, när det nu kommer.

Konstigt inlägg, skall lägga mig i sängen och lära mig lite ur min turkiska bok nu. På tala om Turkiet, sommaren närmar sig, imorgon är det sista dagen på hela januari - tagga Alanya!

Fly like you do it.
Like you're high.
Like you do it.
Like you try.
Like you do it.
Like a women.

Denna låten med Inna spelades överallt i Alanya 2oo9,
undra vilken, eller vilka, låtar som blir sommar 2o1o?

time'll tell, take care canim!

fredag och en så kallad "ledig dag"

YO bloggen! Fredag idag vilket betyder att jag är ledig, eller jag har projekt dag varje fredag men jobbar på mitt projekt lite då och då. Däremot hade jag älskat att Vara ledig idag på riktigt, men icke. På måndag har jag en stor redovisning i Turism om Jamaica och den powerpointen är inte ett dugg färdig. Jag satt och pillade lite med ordningen på bilderna igår, men blev för trött och sa tack och hej. Det resulterar i att jag idag får ta tag i det. Borde bli färdig idag så att jag har tid att öva in det på söndag.

Helgen blir förhållandevis lugn, jag har inga planer mer än att jag skall jobba på lördag som vanligt. Om jag blir färdig med allt plugg så skall jag nog hitta på något med Elin idag, eftersom det inte blev något igår. Hade gärna haft några timmar extra på dygnet ibland, det känns som att dygnet inte riktigt räcker till.

Idag är en sån där hej-jag-vill-ha-sommar-dag och jag försöker ta mig ur den då jag bara sitter och surar över att det är kallt annars. Nu är det mulet och grått igen, jag som kände ett gnista hopp igår när solen var framme heeela dagen. Alanya är inte heller så fint idag, regn och 8 grader.. inte heller något sommarväder direkt. Den 29 mars åker jag flygplan till bättre breddgrader, can hardly wait! Och inte tala om 16 juni då jag lämnar landet för Alanya, hallåååå jag var förresten där inatt, det var sol och det var mitt i säsongen och våran utsikt från balkongen var underbaaaaar.



daaag


natttttt

CIAO!


Teşekkürler Isabella..

.. birşey değil!


bild från jamaica, som skall redovisas på måndag!!!!


en paus från att göra ingenting.

Lovar du att vara ärlig? givet.
Du heter: maria isabella olsson
Låt som du är ledsen sörjer till? ingen speciell, melissa horn kanske.
Beroende av: kaffe och kärlek.
Vad tror folk om dig? att jag alltid är glad.
Stämmer det? jag är inte alltid glad, nej.. det är mänskligt.
Vad säger du för att imponera på någon? merhaba askim, nasilsin..
Hur imponerar man på dig? det beror på.
Brukar du skratta för dig själv? haha ja!
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "kommer in om ett tag, måste installera detta först :)"
Var bor du? i varberg, en bit söder om göteborg.
Trivs du där? sådär, inte paradiset på jorden precis!

Äger du några converse: ja.
Sprit, cider, vin eller öl: vin, och öl ibland och cider.
Brukar du bli för full: lagom är bäst.
Vad har du för mobiloperatör: tele2, eller comviq som det hette tidigare.
Är du allergisk mot något: nope.
Hur svarar du i mobilen: efendim när jag är i turkiet, annars hallå!
Vem ringde du senast? jennie ärlig.
Antal timmar sömn inatt: många.
Sov du ensam: jepp.
Brukar du komma i tid: ehm ja, oftast.
När mår du bra: inte nu iaf.
När blev du fotad senast: igår.

Vad tycker du om fötter: så länge de är på golvet är de okej.
Vad saknar du: alanya och sommaren.
Favorit dryck på morgonen: kaffe!1
Rakar du benen: ah fast nu är det katastrof.
När brukar du oftast gå och lägga dig: 23.oo
Vill du hellre ha mail än brev: mail är bra, brev är mysigt.
Har du spytt offentligt: nej.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: pilla på mig själv.
Vad gör du i morgon: jag är nog i skolan.
Vad använder du för shampoo? gliss & elvetal.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: broschan eller elin eller jonna.
Vilken tid gick du upp idag: 11.30.
Har du strumpor på dig nu: raggisar.
Är det okej att gråta: såklart det är.
När grät du senast: ehm, i måndags när jag såg spårlöst försvunnen.
Har du piercing: nä (a)
Vill du ha barn: JA.
Solar du ofta: nej, det är ju aldrig sol i detta land.
Vad dricker du helst när du är törstig: loka citron.
Vilken är din favoritglass: twister.
Tycker du om sushi: jag tror inte det.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: beror på.
Vilken ögonfärg har du: grööööna.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: nån gång.
Biter du på naglarna: nej.
Röker du: gör du?
Hur ofta tränar/motionerar du: ehm.. cyklar till skolan ibland.
Senaste låt du hörde: madonna - la isla bonita.


remind me of this terrible winter in july, that'll make me love it even more.





snöstorm och a day offff

Utanför mitt fönster öser snön ner och jag börjar undra om 2o1o kanske är snöns år. Än så länge har det gått 27 dagar på det nya året, då det idag är 27 januari, och alla tjugosju har varit vita. Vita, kalla och jävliga.. jag som inte gillar snö och kyla trivs väl sådär just nu. Det är tur att jag har något att se fram emot, annars hade jag nog hoppat av skolan och åkt till varmare breddgrader dirrrrr. På fredag är det exakt två månader kvar tills vi åker till Magaluf, får stå ut med snön ettttt taaaaag tiiiiiill.

Planen idag var att jag och morfar skulle åka till Götet, som jag skrev igår. När jag vaknade i morse kände jag mig inte alls frisk, ont i magen blandat med massa annat trams. Tråkigt då jag ville åkt med, skall ringa honom snat och se om han åkte trots snön.

Nu skall jag få i mig lite frukost, eftersom min mage börjat ordna upp sig äntligen!

Matkaoppaat



Finlands form av Reseledarna heter Matkaoppaat, och det utspelar sig i Turkiet.. och inte nog med det, till och med Alanya. Vad säger ni nu då Alanyaälskare? yey... synd att man inte förstår ett skvatt.

humor

Jag var bara tvingen att droppa bilden jag precis hittade, jag älskar turkiska skyltar!



hejdå.


landvetter airport

Jag och mina älskade TUtreor tillsammans med RT3 styrde bussen upp mot Götet och började dagen med ett studiebesök på Hotell Gothia Towers, för att sedan äta lunch och åka vidare mot Landvetter flygplats. Väl på flygplatsen började såklart min ångest, hallå vem är på en flygplats utan att lämna landet? Kändes total fel, att jag ens utsatte med för det. Humor.



Riktigt såhär fint väder hade inte Göteborg idag, men vad gör det? Jag hade trevligt och längtar bara ännu mer tills jag åker dit om två månader för att lämna landet ett tag. För att inte tala om när vi går på planet mot Alanya. Bilden nedan är från när jag åkte till Egypten, men skit i det - jag lämnade ändå Sverige för värme.. så sak samma!





Och slutligen en bild på ett av Turkish Airlines alla flygplan som lyfter från Landvetter flera dagar i veckan med direktflyg till Istanbul. Inte nog med det så trycker de tydligen på god service och serverar till och emd flygmaten på porslinstallrikar och med riktiga bestick, och jag och lilla j som tvekade lite på det bolaget... vad man är fördomsfull. Dagen i stort har varit bra, och jag är helt slut i benen nu. Blir käk och sen lite plugg, för att sedan styra mot Götet imorgon igen för att hjälpa morfar med att leverera lite kaffe. Mysigt, eftersom min morfar är sötast i hela världen <3

kärlek / isabella

lugnet före stormen

Just nu är det lugnt. Överallt runt omkring mig är det lugnt, knappt några bilar utanför och inte heller någon dunkande musik från rummet bredvid. Ingen lillebror som gapar eller någon hund som skäller, ingen granne som ringer på ytterdörren och inte heller något plugg framme på skrivbordet. Det är lugnt helt enkelt. Imorgon börjar min helvetes-vecka, jag har på något konsitgt vänster intalat mig själv att denna dagen skall vara lugn - och visst är det så, inställning är hela hemligheten med att vara lycklig.

Eftersom att dagen i skolan mest bestod av ångest över att mitt europa arbete knappt är påbörjat och att mitt P100-möte bara skjuts fram, så kände jag mest för att lägga mig ner och dö på golvet i skolan idag, och till och med kaffet smakade pyton. När jag kom hem satte jag på en av mina favoritlåtar och höjde volymen till max, jag kan erkänna att det var michael jackson, tog på mig mina shorts och min stora t-shirt, la mig i sängen och blundade. Jag blundade och andades, med musiken i öronen och inte en endaste tanke i mitt huvud. Tre minuter senare hade jag samla energi, jag gick ur sängen, stekte omelett och satte mig tillsammans med min lillasyster och kollade på ett gammalt avsnitt one tree hill och sedan ett grey's anatomy avsnitt, lika gammalt det. 

Och så har det fortsatt, jag har bara varit. Även om jag förvisso vet att jag borde sätta mig och skriva på mitt arbete, så vet jag också att jag kommer att jobba tusen gånger bättre när jag samlat energi och känner mig redo. När jag känner för det. Om det är imorgon, thank you lord - om det är på onsdag, varför inte? Allt handlar i grund och botten om inställning. Jag vet att jag kommer att klara det här, och som vi alla vet - det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke.

på vintern i alanya kan man få...

.. färska jordgubbar mitt i Januari och hela vintern lång.
Enligt en källa är de söta och goda och ett helt kilo kostar bara 13 kronor. 
Dock kommer de små gubbarna hit till Svedala om cirka fem månader,
(och kostar då cirka 50 kr kilot, hihihihi).. då befinner jag mig i Turkland, yey.



denna dagen har varit apdålig, därför drömmer jag mig bort lite nu.




hejdå söndag


avslutar dagen med en bild på lilla j, natttiiiiiiii och tagga måndag!

PSPSPS; 148 dagar kvar till studenten! DS.


the dreaaam baby

Jag älskar känslan man har när man några dagar innan avresa omedvetet räknar ner dagarna, packar resväskan och dubbelkollar ett antal gånger att allt är med för att sedan inse att man packat ner på tok för mycket och kommer få en underbar orange lapp där det står "heavy". Känslan man får när man skrivit ut biljetterna och packat ner dom tillsammans med passet och annat smått och gott, bortsett ifrån vätska då förståss, i handbagaget. Jag älskar känslan man har i hela kroppen när man går och lägger sig på kvällen och vet att detta är sista kvällen i Sverige och imorgon vid samma tid ligger man i en annan säng, i ett annat land, långt ifrån vardag och tristess. Jag älskar känslan man har i magen i bilen påväg till Landvetter airport med resväskan i bagageluckan och lendet på läpparna. När man kommer fram för att hitta sin flight på skärmen, gå till incheckningsdisken och ta farväl av när och kära och lämna resväskan på bandet. Känslan när man sitter och väntar på avgång med en kall öl, och ser alla plan lyfta och landa - och folk runt omkring i hopp om en bra semester. När planet lyfter och man lämnar landet, och vet att när man andas in frisk luft igen så är det på en annan plats, med annorlunda människor och ett annorlunda klimat. Känslan när man känner hur flygplanet slår mot marken och alla svenssons apploderar, mest över att inte planet crashat men även över att ha anlänt till en destination de drömt om. Jag älskar känslan jag får när jag reser och det är därför jag längtar, jag längtar efter känslan.




Känslan när man kommer fram till hotellet efter att ha suttit på en transferbuss och svettats i några timmar, komma i ordning och packa upp för att sedan gå ner och ta sig ett svalkande dopp i det blå. Känslan när man tar en siesta för att dagen varit så varm att man är helt slut, för att sedan duscha och göra sig vacker till kvällens alla äventyr. Att gå längs en mysig gata fylld av hysterisk trafik, sätta sig och äta middag på någon av alla restauranger och sedan avsluta med en ordentlig krog runda med paraplydrinkar och aquarium i massor! Jag älskar att strosa runt och bara vara, att prata lite knaggligt på landets språk och att känna hur solbrännan svider lite på ryggen. Att vakna på morgonen och känna att här vill jag stanna, för att sedan gå ner och lägga sig på stranden, koppla in ipoden och dunka "la isla bonita" med madonna. Känslan av att svalka sig i ett hav som smakar mer salt än vatten, sätta sig i en solstol med en drink för att torka lika snabbt som man blev blöt. Jag kan leva på känslan - ärligt talat.. ge mig mer! 


PUSS / isabella

coca-cola & choklad

Som sagt.. söndagar är underbara!



och sommar, ge mig alanya NU. The place to be.


livet är ett disco.


sweet sunday!

Tjululu! Jag har många gånger funderat över söndagar, och tyckt att det varit en onödig och tråkig dag som bara går ut på att vara. Denna veckan har varit så hektisk att jag uppskattar denna söndagen fullt ut. Jag ligger i sängen med datorn och läser bloggar och lyssnar på musik, helt oberoende och avslappnad. En bonus dag, det är vad söndagar är. Absolut ingen meningslös dag, utan en välbehövd dag för en hårt arbetande kvinna.. haha.

Igår var jag hemma hos Frida på nittonårsfest, mest middag, och sen krogen. Måste erkänna att jag ledsnat på krogen här i Varberg då det alltid är samma människor, lika mycket fylla och aldrig något nytt. Jag gick hem tidigare än krogen stängde igår, vilket inte är helt okej. Det är sjukt vad jag är trött på Sverige och detta tråkiga vädret som hängt med sedan nyår. Dock är det inte långt kvar nu, bara att bita ihop.

Kendin iyi bak / isabella


life's never what you want it to be, you just have to make it work.

YO bloggi. Kom hem från lilla j för någon timma sedan, och nu har jag precis kommit ur duschen. Är det inte den bästa känslan som finns? Helt ren och insmord i en mjuk kräm med en söt doft av något exotisk frukt, det tycker jag i alla fall.

Dagen bjuder på diverse äventyr, skall först till m&m och hjälpa dom med den nya datorn. Därefter skall jag hämta lillebror och sedan gå på stan med honom, mysigt. Vädret idag är inte speciellt lovande, men vad förväntar man sig när snön börjar bli brun och grå av all smuts och alla avgaser, och när termometern visar -1? Himmelen är grå och det syns inte en endaste solstråle - jag längtar till sommaren. Jag längtar efter att vakna på morgon, dra bort gardinerna och se en blå himmel med solen i ögonen, just nu hade jag gett mycket för att vara några månader framåt i tiden.

VIKTIGA DATUM
Magaluf 28 Mars
Studenten 14 Juni
Alanya 16 Juni

Kärlek / isabella


let's kick it

Stop, just lick it! Let you start it cause it’s so easy.. you like it my way.

Kom precis hem ifrån gymmet och ett svettigt pass på spinningcykeln, och jag måste erkänna att jag vid några tillfällen HÖLL PÅ att ge upp. Lägg märke till höll på, för jag gav inte upp och jag känner mig redan hälsosam, yey. Denna känslan är det man strävar efter och jag minns den så väl ifrån min fotbollstid. När man sprang tills man inte kände benen längre, för att sedan lägga sig på marken och andas tills lungorna lugnat ner sig och man fått tillbaka medvetandet på jorden. Underbart. Nu skall jag behålla denna känslan så att jag enklare kommer dit på torsdag.

Imorgon är jag ledig, och jag skall följa med mormor och köpa en dator. Väl hemma sen blir det plugg på religionen som skall in på torsdag och kanske lite PH också då jag måste få igång det igen nu efter ledigheten. Skickade även iväg min beställning på www.hm.com/se idag, och jag älskar varenda plagg jag kommer att få hem i slutet av februari. Den sena leveransen beror på att jag vill ha allt i ett och samma paket. Blev två bikinis, ett par glajer, ett par skor, en klänning, ett linne och en blomma som man kan ha i håret.. och den matchar till och med min ena bikini, eller båda förresten. Love it. Kan användas både på Magaluf och i Alanya, dock främst Alanya då sommaren kommer vara aphet och ddet man kommer att bo i är i princip en bikini och några softa shorts eller en kjol, yey.


min favorit - beställd och klar! <3

Nu blir det en varm dusch, innan jag sätter mig med en kopp te och läser lite bloggar.

kärlek / isabella


pazartesi

måndag.. pain. Började o9.15 med turism vilket betydde eget arbete, meningslöst att inte få hemarbete på det. Tre timmars hål och sedan ett samhällspass på sisådär två timmar, underbar dag.. not. Morgondagen lär inte bli bättre då vi börjar o8.15 och slutar 16.oo, yey... allt handlar väl i grund och botten om inställning? Det är i alla fall så jag kör, så på med humöret och sånt och så ses vi imorgon.

Nu är jag hemma hos min vän lilla j, hon sitter och målar och jag har precis spelat tv-spel. Dags att bädda om sängen och krypa ner.. kommer somna dirrrr då jag är trötttt. Förresten så har vi taggat Alanya hela dagen idag, är det nyttigt tro? Det är trots allt ett tag kvar... skit samma, vi är på rätt sida strecket nu.

Jobbigt inlägg det här, jag vet. Och en sak till, Godnatt.

maNga for Turkey Eurovison Song Contest 2010


aman allaaahım........ låt återstår att se, men awesooome news hallåå!

hejdå söndag!


känslan är underbar.


Havanna club, med utsikt mot robin hood & latinoclub


Robin hood, the plaaaace toooo beeee!


söndag m maNga

Tjuuuuulululu! Söndag idag, vilket innebär att det var lördag igår. Jobb 1o-15 och sen utgång, kan dock inte skryta med utelivet i Varberg, får bli en krogrunda uppe i Götet snart igen! Det var ett bra liv på vårat förkrök, och på krogen träffade man de gamla vanliga varbergsborna. Gick hem i mina 12 centimeters klackar och kände mest för att lägga mig i en snödriva och decka, skulle tagit en taxi men hittade ingen.. haha, weird.

Idag blir det lugnt, ska skriva lite på mitt PH och sen ska jag nog få ordning på mitt rum. Imorgon är det måndag och skola igen, måndagar och tisdagar suger mitt schema - kanske för att jag är ledig onsdag fredag, så jag biter ihop och ser det från den ljusa sidan.

Bästa låten som dunkas just nu är helt klart beni benimle bırak, med maNga.

al bu dünya al senin olsun
Take this world, it's yours
benim hiç gözüm yok hepsi senin olsun
I don't want it at all, it's all yours
ama son bir dileğim var senden
but I have a last wish from you
su gaybana dünyada varını yogunu al
Take your everything in this world
hepsini al da !
Take it all

Översättning har efterfrågats, och här kommer i alla fall översättningen på låtens första vers. Annat som skrivs på turkiska i bloggen skall vara på turkiska och inte svenska, så blir inga översättningar där inte. Ha en bra söndag!

kärlek / isabella

Turk.

Finns det någon turkisk restaurang uppe i Göteborg? Givetvis finns det någonstanns, men någon av alla Alanya tjejer som varit på nått nice? Hade varit helt okej med lite döner och en efes nu faktiskt. För övrigt så pratade jag turkiska med killen i garderoben igår, och då insåg jag hur mycket jag saknar det. Dessutom så går jag hand i hand med min Turkiska 1 bok, damn förstörd för livet.




iyi günler <3


michael jackson - black or white

YO bloggen! Jag skrev precis ett gigantiskt inlägg om gårdagen då vi var hemma hos Louise och badade, jag skrev att vi pratade mycket om vad som komma skall - bland annat Magaluf, Studenten och Alanya så klart. Jag skrev att jag skall åka till Jessica i Lindome idag, och att Ludde och Koffe skall släppa av mig på vägen då de skall till Götet. Imorgon skall jag jobba 1o-15 som vanligt en lördag, och jag skrev även i det försvunna inlägget att jag älskar migg jobb, jag trivs där och jag har roligt med mina jobbar polare.

Så blir det när blogg.se är cp, tråkigt kort inlägg... blir bättre imorgon!

 


michael jackson - black or white!

Kärlek / isabella


- _ -

take me to the place where i beloooooong..
lalalalalala




mobilt från skolan

sitter man här och har natur med gerd och jag är ganska nöjd med solen i ögonen och jennie bredvid. helt okej att vi slutar om en halvtimma och är lediga imorgon, man kan säga att dagen ses som en fredag för mig. blir det nått gos med elin ikv kanske, jag ska försöka få med henne på jacuzzi och lite sånt mys.. hoppas hon nappar på det. nu ska jag lyssna på gerd lite mer, och sen blir det bamba! PUSS.

rastlös



klättrar snart på väggarna här hemma, det borde vara förbjudet att bli såhär rastlös!


hairdresser

Nyss hemkommen från min frisör. Jag skämdes nästan när jag satte mig i stolen och såg hur slitna mina toppar var, jag fick snällt och fint be honom klippa så mycket han ville. Jag känner mig helnöjd även om det alltid känns lite kort när man går därifrån. Fick även bokat in en tid för att slinga håret i mitten av mars, lagom till Magaluf och förhoppningsvis sol!

Innan frisören gick jag upp till m&m och åt lunch, dom är världens bästa. När jag blir äldre vill jag bli som dom, ärligt talat - det finns ingen bättre mormor och morfar än dom som jag har. Vill föralltid kunna ringa och prata med mormor, eller springa upp och krama morfar - och jag inbillar mig att det alltid kommer vara så.



världens sötaste!

kärlek / isabella


en längtan

Att sitta på balkongen, med en efes och en muratti och andas in doften av Alanya... that'll be awesome! Jag får fjärilar i hela magen av bara tanken, får man längta så mycket? Idag är det fem månader och fyra dagar kvar, och innan dess skall jag hinna åka till Magaluf ett tag och avsluta skolan med ett hejdundrandes kalas - studentTIO är det som gäller. Två dagar efter studenten lämnar jag landet, och flyr till paradiset, köper mina muratti och bira och sätter mig på balkongen och andas. Och då skall jag ta en bild och ladda upp här, om fem månader och några dagar, puss på det.



Jag har inte tid att gnälla.

MERHABA ARKADAŞLARIM! Idag är det tisdag vilket betyder att jag var extra glad när jag åkte hem, då det imorgon är "a day offffff", som vi skulle sagt i Alanya.. vilket på svenska betyder att jag är ledig i morgon. Jag är rättare sagt ledig varje onsdag hela terminen, helt okej.

Även om denna dagen har varit jobbig på många sätt, så har den även fått mig att inse en hel del. Många har en tendens att vid denna tiden på året, när skola och jobb dragit igång och sömnen inte räcker till, gnälla ihjäl sig. Man klagar och pustar och gnäller över allt vad vardag innebär, och mitt upp i detta frågade jag mig själv vad man får ut av det. Blir man lyckligare av att gnälla över det som gör en olycklig? Blir någon annan gladare över att höra hur dåligt du mår, eller hur trött du är? Svaret är nej. Därför har jag valt att se det från den ljusa sidan, då jag idag kom fram till att det finns tillräckligt av de som gnäller och klagar. Jag mår bättre av att vara glad och possitiv och allt blir så mycket enklare om man tror på sig själv och trivs. Och jag vill inte påstå att jag ordagrant trivs i denna kyla och detta mörker, men intalar man sig att det är helt okej.. så är det inte lika illa. Ser man istället fram till de som komma skall, och drömmer sig bort en liten stund, så får man trots allt sin dagliga dos sommar - eller i alla fall jag! 


bästa medicinen mot vinterkyla är att le!

kärlek / isabella


jag älskar dig för du är du.


mina tankar en måndag

Idag var första dagen i skolan efter lovet. Jag sov på tok för länge och fick stressa, och dessutom dricka kaffe i skolan efter min cykeltur i snön då min mamma tog bilen. Dagen gick inte allt för fort och väl hemkommen blev det inte många knop gjorda. Meningslös dag. Dunkar Hot banditoz nu och dansar som ett litet barn, och ja man behöver det ibland. Klockan är nu sju och jag är trött och skulle kunna lägga mig, dock får jag hålla mig vaken en liten stund till. Kanske kommer något på tv ikväll? Återstår att se.





vårat sovrum i alanya....... sweet!

kärlek / isabella


yüz elli yedi gün kaldı!

Hej hej hej hej... Merhaba!

Idag är det en sån där dag. En Turkiet dag. Det var ett tag sedan nu känns det som, vilket kanske beror på att det varit jul och snö och sånt trams. Idag är det blå himmel och strålande sol, och jag sitter och kikar på showtv. Dricker lite kaffe och har precis insett att det idag är etthundra femtiosju dagar kvar tills jag och lilla j sitter på planet påväg till Istanbul där vi skall mellanlanda. Och då har vi tagit studenten. Vi har avslutat allt här hemma i Sverige för att starta något nytt och annorlunda i Alanya. En underbar stad. En stad som jag alltid saknar, jag älskar att gå längs Alanyas gator, i värmen, och bara vara. Det kanske låter konstigt i mångas öron, men det är en speciell känsla, helt klart!

Tänk dig en dag i solen nu. Damn. Det är vad jag behöver. Värme, sol och lite turkiska. Det är sant, saknar att prata turkiska! Kan knappt föreställa mig känslan när man vaknar på morgonen och vet att här ska jag stanna ett tag. Att slippa utnyttja varje dag för att få ut så mycket som möjligt utav sin semester, att leva som hemma fast där - då det faktiskt blir vårat hem några månader. Det går inte att beskriva fjärilarna i min mage när jag och lilla j pratar om när vi jobbar i animationteamtet, när vi vaknar på morgonen och sätter oss på balkongen och softar innan frukosten, eller när vi kommer hem efter jobbet och tar en kall på balkongen och snackar skit om dagen som gått, eller när vi tar bussen in till Alanya och shakar loss på något fett dansgolv fyllt med skandinavier, bruna i skinnet och fria i sinnet - inga måsten, bara vara!





tamam aşkim?


helg

Dåligt jag är på att uppdatera, men jag lever ohc jag längtar till alanya och jag fryser hela tiden och har precis kommit hem ifrån jobbet. Jag var i borås i torsdags med Jonna och det var himla lyckat och igår åkte jag till mina kusiner dirrr och kollade let's dance och drack lite rödvin. Imorse jobbade jag och där av kom jag precis hem. Nu skall jag käka för att sedan dricka några kalla med lite vänner. LAAAATER!

borås

Impulsivt bestämde vi för oss att ta bilen upp till Jennie i Borås imorgon, jag och Jonna. Vi åker upp vid tre tiden, dricker lite vin och promenerar ner till krogen. Skall bli skönt att göra något då det känns som jag tagit det lugnt ett tag nu. Kommer bli riktigt nice, och jag älskar att köra bil till en destination en bit bort.. även om Jonna är en dålig DJ så tror jag vi löser det ändå.

Fredag blir nog lugn ett bra tag in på dagen mest för att slippa bli av med körkortet om farbror blå skulle få för sig att stanna mig. Beroende på hur sent vi kommer ifrån Borås (eller snarare, hur kul vi hade kvällen innan) så bestämmer jag mig för vad jag gör på fredagen. Om klockan inte tickar ifrån mig så lutar det åt att jag åker upp till Kungsbacka och kusinerna direkt efter jag släppt av Jonna. Detta dels för att jag skall jobba på lördag och även lämna tillbaka bilen till farmor. Vi märker hur det blir.


olsson & ärlig, ärligt talat... bäst!

Kärlek / isabella


hayat devam ediyor

Hayat devam ediyor - Life goes on - Livet går vidare.... välj själv, men lev ditt liv fullt ut. Du ångrar bara det du aldrig gjorde. Jag kom precis på mitt nyårslöfte, jag skall aldrig tveka. Jag skall göra det jag vill göra, och blir det fel, rättar jag helre till det än att hålla på att tänka "tänk om....". Detta beror nog i grund och botten på min ilska mot folk som faktiskt inte vågar, som inte lever ut sina drömmar, som låser in sig, och som binder upp sig NU. Lev det liv som du föreställt dig, och som min fina turkvän skulle sagt, - life is kebab.. no risk, no fun. Och det är så sant, du kommer ångra det du aldrig gjorde i resten utav ditt liv, lev nu - innan det är försent. 


snö stormar 2010

Utanför mitt fönster kryllar det av vita små partiklar i en panikartad röra. En slags snö storm, lite för sent för att uppskattas utav mig. Det är mysigt med snö och kyla på jul och nyår, men NU när den tiden är över så känns det mer jobbigt än mysigt att det lägger sig ett vitt lager snö på marken. Allt blir så kallt och blött, och bilen går knappt att köra.. man kanske borde åka pulka? Det har jag inte gjort i år, och det kanske skulle få mig att uppskatta även denna snö.

Idag är det tisdag och mindre än en vecka kvar på de tre veckors jullov som jag haft. Vad har man gjort? Inget speciellt vad jag kan komma på. Firat jul och nyår givetvis, och jobbat lite, och umgåtts med vänner. Ikväll skall vi ha lite vinkväll är tanken, och imorgon skall jag gå upp till mormor och morfar och äta lunch och hjälpa mormor att få igång sin mobil. Det ser jag fram emot då jag njuter av varje minut med dom, min mormor och morfar är bäst i världen. Det menar jag verkligen, från botten av mitt hjärta.. bäst i världen!

Nu skall jag ta mig en dusch innan jag hämtar Jonna ute på landet, ha en bra dag i snön! Och kom ihåg, sommaren är nära nu - bit ihop! Tagga Alanya.

kärlek / isabella


Turkiet är trendigast 2010

 .. enligt www.reseguiden.se - men det viste vi väl redan?

" Turkiet var populärt redan förra sommaren och inför 2010 satsar flera charterbolag stort. H'r berättar vi om de nya charterorterna och andra hete nyheter. Turkiet-trenden som märktes redan under sommaren 2009 ser ut att hålla i sig. I år presenteras en rad nya orter, hotell och koncept i semesterlandet. Andra starka trender för det nya året är fler inrikesavgångar och koncepthotell. " läs mer på http://www.reseguiden.se/artiklar/sommarens-hetaste-charternyheter-1319.


underbaraaaa land!

CIAO!


it's like wishing for rain as I stand i the desert

Så kan det kännas ibland. Allt känns så svårt och långt bort, även om det kanske inte alls är så. Töntig är man ibland, eller i alla fall jag. Allt behöver inte alltid ha en baksida, ibland kan allt bara vara bra. Även om jag har svårt att tro på mig själv när jag skriver detta. Du är bra. Jag vill vara med dig.


allt du är.

PUSS.


m å n d a g

Tja bloggen!

Här sitter jag i mitt rum, arg och irriterad, men det är väl så det skall vara. Det tycker mina föräldrar i alla fall. Jag lever livet, och det är jobbigt för dom verkar det som, konstigt. Hur som helst så spenderade jag två nätter hos Jonna ute i Veddige vilket var himla mysigt. I lördags satt vi mest och drack te, och sov länge igår förmiddag. Sen åkte vi till pizzan och planerade tv-spels kväll med Simon, dock fick vi aldrig igång spelet så det blev film istället, inget mig emot! På vägen hem stannade jag hos Elin och vi doppade frukt, jordgubbar bland annat(!), i mörk choklad... gött är det och jag har sett fram emot det sedan Elin fick köpt den "värmaren".

Ikväll blir det nog tyvärr lugnt på mitt rum i min ensamhet, jag förstår inte hur man kan vilja plåga någon så som jag plågas nu. Rastlösheten liksom kryper under min hud.. svårt att förklara, men jag måste ha något på gång, jag kan inte bara glo in i datorn en hel dag. Faktiskt. Nej nu ska jag äta middag, och sen kanske jag ska skriva klart mitt projektarbete i någon slags protest.. eller något i den stilen.

puss!

[ it came out of nothing at all ]


lilla j


söndag

Hej bloggen!

Idag är det söndag, solen skiner och det är skitkallt. Sitter i sängen bredvid lilla j och hon sover som en prinsessa men snart tänker jag väcka henne ändå. Förresten så ska vi till Turkiet, och jag ahr inte insett det förrän nu. Det är ganska sjukt. Det är bestämt oh så blir det, an hardly wait acually! Dessutom så kan det inte bli bättre än med lilla j, vi kommer ha det awesome där nere i paradiset. 

Jobbade igår, från 10-3.. var ganska jobbigt att komma ur sängen då man kommit efter en hel del nu under nyår och sånt. Men det gik och dagen gick fort. Var på bio igår kväll, men den var inget vidare. På vägen hem köpte vi donken och sen åkte vi hit ut till skogen. Nej nu tänker jag väcka henne, pusss på er. 

can hardly wait!




tvåtusentio

nu avslutar vi 2oo9, och öppnar kalendern för ett nytt år. Och för mig kan man säga att det är detta året jag gått och väntat på. Hela året som har varit har jag på något sätt planerat inför vad som komma skall 2o1o. I mars åker vi iväg till Magaluf med hela klassen i fem veckor, flyttar undervisningen dit och har lite praktik på hotellet. Detta är något som jag sett fram emot sedan jag började gymnasiet. När vi kommer hem därifrån är det en och en halv månad kvar till studenten, vilket kommer bli awesome. Det betyder att jag blir fri, jag når ytterligare en milstolpe i mitt liv och kan påbörja min upptäcksfärd genom världen. Resan börjar i Turkiet så klart, vilket jag längtar till mest av allt. 16 juni, alltså två dagar efter studenten, åker jag och lilla j ner till paradiset på jorden, för att stanna där i tre månader. Det går inte att beskriva känslan jag får i magen när jag tänker på att det faktiskt kommer att hända. Väl där skall vi jobba på ett hotell, orient palace, i animation teamet, vi får boende och käk och sedan får vi väl se hur det blir. Vi lämnar landet efter tre månader, för att slippa fixa visum och sånt trams, och där är planerna slut. Hur vi tar oss hem har vi inte planerat, men det jag tycker låter bäst utav våra alternativ är att vi tar en båt till Italien, och vidare med tåg till Frankrike och bor hos j's släktingar. Dock är det väldigt luddigt och bör kollas upp lite närmare innan man avbokar sin flygbiljett hem. Känns tråkigt att efter tre månader, komma hem till gråa Sverige igen, men som sagt.. ingen vet hur det blir och det är det jag älskar.

this is the year it all will happen,
i think i can say without a doubt..
this year is mine!

från 2009, till 2010

min lista för 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? dejtade en dansk, fyllde arton, tog körkort, blev anställd.. 
2. Höll du några av dina nyårslöften? jag hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? ja.
4. Dog någon som stod dig nära? nej.
5. Vilka länder besökte du? turkiet, egypten och danmark.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? sommar!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 16 juli, 19 september och 21 oktober. 
8. Vad var din största framgång 2009? att jag tog körkort och levde livet i alanya.
9. Största misstaget? -
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? varit förkyld hela hösten/vintern.
11. Bästa köpet? resa till turkiet och min rosa kamera.
12. Vad spenderade du mest pengar på? resor.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? det mesta.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? alanya musiken.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? mycket gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? jag önskar att jag spenderat mer tid med gamla vänner.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? festat mindre och pluggat mer kanske.
18. Hur tillbringade du julen? med min familj, hos mormor och morfar.
19. Blev du kär i år? m, lite.
20. Favoritprogram på TV? one tree hill & greys anatomy.
21. Bästa boken du läste i år? små citroner gula.
22. Största musikaliska upptäckten? MaNga.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? en kamera.
25. Något du önskade dig men inte fick? en bil.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? gick ut och åt middag med alla mina vänner, och avslutade kvällen på krogen i Göteborg.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? beror på hur man ser det.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? klänning.
29. Vad fick dig att må bra? sommaren, jobbet, alanya, kvalitetskvällar med en underbar vän.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? chad michael murray, as always.
31. Vem saknade du? erica partheen.
32. De bästa nya människorna du träffade? en hel del!

RSS 2.0