å vad jag längtar

                  

Jag har nog aldrig längtat som jag gör denna gången. Antar att det beror på temperaturen och vädret här, att denna vintern varit Så.Himla.Lång. Skal bli så mysigt att träffa Elin igen, och alla i min familj. Jag hoppas att jag kan ta med mig Bobby, annars kommer jag sakna honom väldigt mycket. Min lilla bebis, så klart du skall få följa med till Sverige. Hehe.

Kan det inte bli söndag NU? :-) 
                                

Dagens kloka ord från Geilo

Visst är det häftigt att ALLA val påverkar våra liv? Det är viktigt att våga ta chanser, då tror jag man mår bäst. Hur kul är det att tänka, "tänk om" hela tiden. Bättre att ha försökt och misslyckats än att inte ha försökt alls. När jag såg igenom massa bilder frå gymnasiet, Magaluf och Alanya igår tänkte jag på just det. Alanya var inte rätt för mig, men jag försökte och det ledde mig dit jag är idag. Gymnasiet var en trygghet och en perfekt linje för mig, som gjorde att jag hamnade här i Norge. Jag hade aldrig haft mitt nuvarande jobb om jag inte börjat på just Drottning Blanka i Varberg, just då. Jag chansade och gjorde val som i slutändan ledde mig i en annan riktning som är mer rätt, jag träffade min prins och lärde känna Norge som är ett helt fantastiskt land. När jag har en dålig dag försöker jag fokusera på just det, att alla val leder någonstans. Även om man inte¨märker det när man är mitt uppe i det, kommer man att kunna reflektera tillbaka på de val man gjort - och se hur rätt det blev. När man är framme känns alla hinder värda att ha tagit sig förbi. Och förhoppningsvis behöver man inte att tänka "tänk om jag gjort annorlunda". Just nu vet jag att jag har gjort helt rätt, och jag hoppas att magkänslan guidar oss till rätt val.

 

 

Använd din dag på saker som gör att du mår bra, denna dagen kommer aldrig igen!


Kram, Isabella


Ut och äta med louise

Glittertröja


Drömmer - sommar

Har bokat en resa. Preliminärt då förståss, måste se vad Daniel tycker om hotellet och om han vill åka till Kreta. Hotellet jag bokat heter Hotell Aquila Elounda Village och är ett 5-stjärnigt fint hotell som ligger i Elounda. Jag har reserverat från 5-12.September, det är då vi tagit semester :-)







Å vad skönt det ser ut, sol och värme, semester.. längtar redan :-)

Kram, Isabella


Sommar på Geilo - eller tja, nästan

Hej Bloggen!

Idag är det sol, och om man kikar genom fönstret kan man tro att det är sommar - bortsett ifrån snön som ligger kvar i backarna då. Däremot blir man Chockad när man går ut och känner den frisk luft, cirka -1 grad. Hehe, är det inte snart MAJ? Underbart på fjället. Jag vill ha sommar på riktigt nu.

Idag jobbar jag tidigt, igen. Imorgon är det en sen vakt så då får jag äntligen sova till 9-10-tiden och äta frukost och mysa lite hemma. Det är sån stress att gå och lägga sig när man vet att man skall upp, att det är svårt att somna. Annars har jag aldrig problem med att somna. 

Efter jobbet idag skall jag nog ta mig en liten tupplur, känner hur ögonen bara vill blunda - får bli en kopp kaffe till tror jag allt. Slipper i alla fall att laga frukosten idag, frukostkocken är på jobb. Kanske skulle ta med mig Daniel till Highland och bada lite, bubbel och bastu, ja det hoppas jag att han vill följa med på när jag slutar. Och middag idag, hm... det får nog bli, falukorv. Höll på att glömma, Daniel la fram den igår och sa; "detta blir middag imorgon" hehe, då slipper jag tanka på det.




Ha en underbar lördag!

Kram, Isabella 

Dagens middag

Lax i ugn med citron och rödlök, serverat med en sallad med fetaost och oliver, creamfresh med rödlök och citronpeppar.. Mmm sommar idag, sol utanför fönstret.


Fredag 27.April

Hej Bloggen!

Idag är det fredag, jag älskar fredag. Konstigt nog njuter jag till fullo av helgen och allt vad den innebär - även om jag inte är ledig. Det blir en helt annan stämning och alla är så glada och avslappnade. Jag skulle nästan påstå att fredagen är min favoritdag i veckan, och söndagar. Söndagar är lugna. Allt är stängt, alla är hemma. Lugnt och skönt.

Just nu sitter jag på jobbet, har lagat frukost till alla 6 gäster jag har på hotellet. Ägg, bröd, yoghurt och pålägg, sill och sylt.. juice, och Kaffe. Själv sitter jag här och sippar på min andra kopp kaffe för dagen. Minns ni att jag sa att kaffet på jobbet är äckligt och att jag inte kan dricka det? Det har blivit bättre nu, vi har bytt kaffesort. Skönt. Kaffe är det viktigaste för mig på morgonen, och säkert för många andra också.



Mulet och rått ute idag. När jag slutar vid 15:00 skall jag ner på SPA, Emelie skall vaxa mina ögonbryn. Det passar mig perfekt eftersom jag tycker det är SÅ. TRÅKIGT. att noppa brynen :-)

Efter det blir det en sväng om affären, och sen hem och storstäda lägenhet, det behövs verkligen. Golven behöver sig en rejäl omgång. Jag är så trött på våran mopp förresten. I Norge finns inte de där bra mopparna som ser ut som spaghetti och som man kramar ut i en "hink", nej här har dom bara den där klassiska skit moppen som man liksom drar runt alla smuts med. Det Finns ingen spaghettimopp här, det skall inhandlas i Sverige, det är verkligen något jag saknat länge men helt glömt bort när jag varit hemma.



Nej nu skall jag gå och ta mig en kopp kaffe till, och läsa lite tidningar på dator.

Hoppas alla får en fantastisk fredag!


Kram, Isabella

Mmm dagens lunch

Kyckling, sparris och broccoli


Vååååren, vart äääär du?

Hej bloggen!

Idag är det grått och regnigt ute, och igår snöade det. Det kan gärna får bli vår nu tycker jag.

Nu blir den nån lunch och sen bort till jobbet vid tre, yey. Känns som jag borde vara ledig snart.. Längtar till Sverige trippen!

Ha en fin dag!
Kram, isabella


Kycklingburgare

Mmmm lagade precis SÅ GODA kycklingbiffar, med massa grönsaker och creamfresh, blev ingen bild för åt upp min (läs Mina, åt faktiskt två) väldigt snabbt. Nu sitter vi och gäspar i soffan med ett glas vitt, lyx mitt i veckan.

Recept;
300 gram kycklingfärs
1 ägg
1 gullök
1/5 dl vatten
1/5 dl ströbröd

Stek tills dom får fin färg, och är färdiga i mitten. Lycka till!

Ikväll planerat vi att bara ta det lugnt, hoppas alla får en härlig onsdag!

Kram, Isabella


uppdatering

... och nu är jag frukostkock imorgon också. Snart kan jag klara det här helt själv. Vad behöver man mycket personal till när man har en allt i allo ;-) Skall bli spännande. Nu skall jag avsluta här i receptionen, åka hem och ta mig en varm go dusch innan jag går och lägger mig. Upp klockan 05:45 imorgon, och på eftermiddagen planerar jag att träna - får se vilket humör jag är på, kanske bara blir simmning i bassängen annars.

Ha en fantastisk kväll!

Kram, Isabella

Sommar på Geilo

Hej igen!

Nu sitter jag på jobbet, har 5 gäster som skall äta ikväll, och 8 personer på konferans. Jag är både servitör, konferansvärdinna och receptionist idag - vilket jag verkligen förtår. Tänk vad mycket det kostar för hotellet att ha personal för så lite gäster, och skall jag vara ärlig så uppskattar jag att ha något att göra. Tiden går så snabbt.

Jag går runt här med en konstg känsla, det känns som att jag är hemma och välkomna gäster på middag, eftersom det bara är jag som jobbar och det är så få gäster. Ganska mysigt om jag får säga det själv. Dessutom skiner solen ute och det är klarblå himmel, dagar som denna skulle man grilla - å vad jag älskar sommaren. Kan det inte bli högsommar på Geilo detta året? Förra året regnade sommaren bort och temperaturen steg aldrig över 15 grader. Vi korsar fingrarna för att denna sommaren blir varm och skön, med massa grillning! 

 
Såhär fint är det hos oss.


Kanske vi skulle rida på en dagstur en solig dag, ser ju sååå gott ut.

.. och mormor, jag skall åka ner själv från Vestlia. Jag vet inte vem/om Louise tar med sig någon. Vi skall fortsätta mötet ikväll, ringer dig imorgon när jag har slutat jobbet vid 15:00. Jag planerar att åka hem efter jobbet den 7.maj, vilket blir om ganska exakt 2 veckor. Jag längtar också, saknar dig!


Nu skall jag öppna restaurangen, vi hörs senare!

Kram, Isabella

Back on track

Hej bloggen!

Nu är jag tillbaka, och nu är det lugnt på jobbet. Skönt för då hinner jag planera och fixa med presentationen som jag skall hålla, idag skall jag och Paul ha möte angående detta, hoppas det går bra.

Just nu sitter jag och dricker kaffe, skall strax bort till Vestlia för möte och sen receptionsvakt 14:45-23:00. Sen har tre tidigvakter, blir upp med tuppen!


Hoppas alla får en underbar vecka!

Kram från oss!


Skarverennet 2012



Går in i en jobbperiod nu, hörs på söndag eftermiddag igen. Nu är det jobb, jobb och jobb med glada gäster som skall gå på längskidslopp imorgon, årets happening här uppe. Hoppas alla får en fantastisk helg.

Kram, Isabella

Recept som skall prøvas imorgon

Lasagne utan pasta

1 stor squash (Zucchini)

1 tsk salt

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

olivolja eller smör

500 g nötfärs

1 burk krossade tomater

1 lagerblad

2 tsk torkad basilika och oregano

salt och svartpeppar

smör

1½ dl grädde

1 paket mozzarella


Sätt ugnen på 225 grader. Skiva squashen på längden, eller skär i stavar på tvären. Lägg skivorna/stavarna på en handduk och strö salt över för att dra ut onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i fettet någon minut. Lägg upp på ett fat. Bryn köttfärsen. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka i ca. 10 minuter. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squash på botten. Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärssås och sist ett lager squash på toppen. Häll på grädden. Riv mozzarellan och strö över gratängen. Gratinera i ugn 20-30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Mmmmm längtar tills imorgon när jag skall pröva denna goda varianten av Lasagne!!! :-)


Nattvakt nummer 4, sista spurten

Hej Bloggen!

Nu sitter jag här i receptionen, fram tills nu har tiden gått väldigt snabbt eftersom det fortfarande sitter folk i baren, och jag går och pratar med Pranè i baren när jag behöver lite sällskap. Nu håller hon på att stänga baren, så snart är jag ensam igen och kan gör allt det där som jag skall. Dammsuga receptionen och torka golvet, sopa trappan ute... ni förstår ju varför jag glädjer mig till att vara tillbaka på dagsvakt på fredag, men först - en fri dag imon! 

Förresten, brukar ni önska er något på jämna klockslag, 00.00, 11.11 eller 03:03? Det gör jag varje gång jag får chansen och oftast är det 01:01 jag tittar på klockan, av någon ren tillfällighet. Det är viktigt att drömma och önska sig saker men desto viktigare är det att försöka förverkliga sina drömmar! Våga chansa! Jag vill hellre ha försökt och misslyckats än att bara ha tänkt tanken "tänk om…?".



Nu skall jag fortsätta att jobba, och när jag kommer hem skall jag somna gott i våra nytvättade lakan som Daniel har bytt till, jag bara älskar att gå och lägga mig när lakanen är lite "krispiga" och stinker sköljmedel. Och förresent mormor - vi har fått nya uniformer. Så nu har vi rutig kavaj, ljusblå skjorta och kjol i samma färg som kavajen. Riktigt fint faktiskt tycker jag också :-)





Kram, Isabella


18. April onsdag

Hej bloggen!

Efter engod frukost sitter jag nu och dricker te, grönt apelsin te faktiskt. Ny smak, så god, granatäpple också.. Man blir som ett barn på julafton när spa har fått in nått nytt te - har nu 5 burkar på hyllan. Så fina, och så goda.

Just nu kollar jag på two and a half men på tv och läser lite bloggar, funderar på att åka till affären och handla lite mat kanske. Vet inte alls vad jag skall laga för middag idag, daniel är redan på jobbet. Tror kanske jag köper lite grillad kyckling, har massa sallad kvar från gårdagens grillning :)

Sista natten i natt, kan knappt vänta till att bli färdig med detta.. Ledig imorgon och sen jobbar jag hela helgen - på dagen. Åker hem 7.maj förresten, och tillbaka 10.maj, skall bli så kul att träffa Elin igen, och mormor och morfar, och se mammas nya lägenhet.

Nu ska jag ta mig bort till affären, det är slaskregn idag, snö blandat typ, grått och äckligt ute.

Hoppas alla får en fin onsdag!

Kram, Isabella


Frukost klockan 18:00

Känns konstigt att äta nått annat än frukost när man vaknar, dagens frukost..


17.april tisdag

Piggelin :) nja nu börjar jag bli lite trött, tur att jag bara har en och enhalv timma kvar... Ute är det påväg att ljusna nu.

Kram, Isabella


Lunch

Mmmm gott med våfflor


15.april söndag

Hej bloggen!

Idag är det snöstorm och grått ute, inte kul eftersom jag och daniel hade planerat att åka längdskider idag. Får hoppas vi hinner det en annan dag istället. Bobby sov länge idag, skönt eftersom jag skall jobba natt ikväll. Vi gick upp klockan 11.15 och nu funderar jag på att städa lite och sen laga lunch, våfflor kanske? Eller kanske bara nått lätt och tidigt middag sen? Vi får se, ikväll skall vi i alla fall äta fläskfile och potatis, jammi.

Kolla mina fina tulpaner som har stått så. I snart en vecka, undra varför dom står så länge... Kanske för att jag ger dom så mycket kärlek :-)

Kram, isabella



Fredag den trettonde...

Hej bloggen

Då var man vaken, på sin sovmorgon och lediga dag - tack vare gubbarna som skall byta ut och fixa en ny dusch hos oss. En sån duschkabin som man går in i, mycket bättre än draperi, men Varför klockan 08:50 på min sovmorgon? Bobby blev överlycklig att vi gick upp så tidigt, även om han sover tills vi vaknar oavsett :-)

Utanför fönstret idag är det snöstorm och tunga stora flingor. Vinterlandet Geilo är tillbaka, i april, kanske det skulle bli vår här hos oss snart? Känns som att det hade varit helt okej för mig.

På söndag skall jag och Daniel på längdskidstur uppe på fjället om det är fint väder, på så sätt gillar vi att snön är kvar.

Nu blir det en kopp kaffe, var inte beredd på denna tidiga morgonen denna snöiga fredag. Hoppas alla får en fin dag och en skön helg!

Kram, Isabella och Bobby


12.april torsdag

Hej bloggen

Ligger i sängen nu, har haft en så mysig dag med syster. Först var vi på vestlia och badade på spa , där hon också fick massage. Sen åt vi räkmacka uppe i restaurangen innan vi åkte till affären och därefter till Highland för en kopp te när Daniel jobbade. Efter det åkte vi hem, kollade greys anatomy och myste, lagade tacogratäng med ost och kex till efterrätt, jammi.

Nu ska jag sova, är så trött :-)

Kram, Isabella


Mmmm, väldens bästa hubbe överraskade mig i receptionen

Jammiii


10.april tisdag

Hej bloggen!

Nu sitter jag på jobbet, utanför snöar det för fullt och jag som tidigare inte var så glad i snö tycker faktiskt att det är helt okej, imorgon skall vi ut i backen hela dagen, kul!

Inatt kommer Alexandra med tåget, kommer bli så kul att hon kommer och att jag är ledig alla dagarna som hon är här. Daniel är också ledig så det blir kul.

Imorse väckte Bobby mig klockan 8, och sen låg jag och vilade till klockan 10 när jag och Daniel åkte bort och storhandlade, alltid bra när man är två - blir så mycket att bära själv annars.

Nu skall jag fortsätta jobba, även om det är vääääldigt lugnt. Hoppas alla får en fin dag!

Kram, Isabella


8.april söndag

Hej bloggen.

Idag är det söndag och jag och daniel har sovit lääänge. När vi hade ätit brunsh åkte vi bort och kollade en fotbolls match på Highland, och nu ska vi snart laga middag.

Igår vad jag och Lollo ute och drack drinkar och dansade, vad väldigt trevligt. Nu blir det jobb måndag och tisdag, och sen kommer Alexandra :) ska bli sååå kul.

Kram, Isabella


Påskpynt

Hej!

Skriver inte mycket idag, skall förbereda middagen nu och göra mig i ordning för kvällens festligheter.

Hoppas alla har en fin helg!

Kram, Isabella och Bobby


RSS 2.0