30/9 torsdag

Hej bloggen!
Idag är det kyligt här på fjället, vilket har resulterat i städdag här på hestesenter. Så fint som vi har det nu har det nog aldrig varit i detta hus. Jag tog en promenad till Spar och köpte lite mat förut, och shit vad det är fint här. Vart man än går som omringas man utav alla höga fjäll och tänk när snön kommer, det kommer vara så himla fint med alla lampor och ljus överallt. Nackdelen är väl att det är så kallt, känner redan hur temperaturen sjunker. När vi inte jobbar så försöker vi hinna med att gå till gymmet, och jag har fått ett personligt schema av min PT - jag har alltså en Personlig Tränare som alla har i New York och sånt. Han bor dessutom i vårat hus, så här kommer man inte undan. Nu har jag varit där tre gånger, och imorgon eller på lördag skall jag dit igen, och jag måste erkänna att jag har träningsverk Varje dag. Den hinner liksom aldrig försvinna innan jag skall dit igen. På lördag skall jag jobba på Vestlia Klockan 17.oo, skall bli skönt. Jag jobbade ensam på Vestlia i tisdags vilket jag aldrig tidigare gjort, och jag blev tilldelad att presentera både menyn OCH vinerna för gästerna. Så där stod jag snällt och fint och berättade om förätt - vitt vin - varmrätt-rött vin-dessert- och dessertvin.. jag var nervös så jag höll på att dö innan. Jag har aldrig lärt mig något om vin, och en timma innan gästerna kom fick jag plugga på vad vinerna kom ifrån, vad de smakade och varför de passade så bra till just den maten som serverades. Gästerna var jätte nöjda när dom gick - och även jag.

Nu skall jag gå och se vad Hanna gör, det är bara jag och hon hemma nu - de andra jobbar på Highland ikväll.

Kärlek / isabella

27/9 måndag

Hej alla!
Idag är det måndag och vi börjar en ny vecka här på Geilo. Just för tillfället är det mest att göra på helgerna här, torsdag-lördag och resterande dagar är ganska lugnt. Mycket städning är saker att förbereda tills allt drar igång, men det klänns skönt att vi är här tidigare än alla andra, för vi får påverka både jobbet och boendet betydligt mer än vad dom som kommer i november kommer kunna göra. Idag är det sol och klarblå himmel ute och jag är ledig. Imorgon jobbar jag 18.oo på Vestlia och sedan ser det ut som att jag är ledig fram till helgen. Nu ska jag äta lunch och sedan dra mig bort till gymmet, och efter det till solariet. Nog att det är sol ute, men det är kallt. Kanske 5 grader eller något. Igår natt var det -4, och när jag vaknade fick jag s krapa rutorna på bilen, jammie! Haha.

Nu kom Ludde med bilen, han kanske skall få med oss på något idag trots allt.. blir så ibland. "hej tjejer, lite städning idag kanske?" haha. Jag uppdaterar mer imorgon, och min kamera är sönder så därför är det lite dåligt med bilder för tillfället.

Kärlek / isabella


25/9 lördag

Hej bloggen!
Förlåt för dålig uppdatering. Vi jobbar ganska mycket men nu i veckan blir det en del ledigt. Här om dagen hade jag och Lollo en spadag på Highland, och badade jacuzzi - mysigt var det. Vädret idag är höst. Lite snö på topparna och ganska kallt på natten. Vintern är på väg :) Ikväll skall jag jobba på Highland, och även frukost imorgon. Dagarna går jätte fort här på Geilo, och snart är det redan Oktober.







Kärlek / isabella


16/9 torsdag

Hej bloggen!
Idag regnar det här på fjället, och vi har hållit oss inomhus mestadels, bortsett ifrån min och Lollos tripp till Sentrum för lite fix och trix. Har även haft modevisning här i huset av Daniels snowboardkläder, vet dock inte riktigt om det är min stil fullt ut! Vi får väl se. Nu skall vi åka ner till Peppes restaurang och äta middag med våran chef Paul och Ludde. Uppdaterar bättre imon efter jobbet, mer tid då.


veldigt bra!

förresten så ska det snöa imon, fint skare vaaaa!

Kärlek / isabella

14/9 tisdagsfika


Lollo älskar det norska godiset smash - alla älskar smash!


Hanna!


Haffi blev lycklig när han såg att vi hade fika nere i köket!

Förresten så har det regnat hela eftermiddagen nu, vilket gör att man blir så himla seg. Nu ska vi snart laga tacos, och efter maten skall vi kolla på en film tills vi somnar! Skön och väldigt lugn dag här på Geilo idag, välbehövt då och då det också.

Kärlek / isabella

Födelsedag på hestesenter

Hej bloggen!
Igår var det Bryndis födelsedag och det firades hela dagen. Först väckte vi henne med sång, kladdkaka, och glass - och vi hade till och med köpt ljus till kakan, 19 stycken. Därefter gick jag och Erica ner till "sentrum" och uträttade några ärenden, fikade, och köpte en present till våran lilla islänning. En målarbok och en sagobok på norska, så snart pratar hon flytande, hon lär sig faktiskt mer och mer varje dag. Klockan 18.oo-24.oo jobbade jag och när jag kom hem var födelsedags festen i full gång och ett gäng islänningar var inbjudna hit, och Lollo kom tillbaka strax efter jag kommit hem. Kom inte i säng förrän ganska sent, och idag är vi lediga vilket är skönt. Ikväll blir det tacos och film, fint ska det vara - gott med mat.


Bryndis


Dansken Jesper och Islänningen Haffi


och slutligen en bild på Lollos pärla som vi från och med nu glider runt i här på Geilo.

Imorgon jobbar jag 18.oo-stängning igen, blir fint. Måste lära mig allt vin på vinkartorna, annars kan det bli lite pinsamt. Som igår, när jag hittade på husets vin och hittade på Rätt - det är ganska bra gjort. Ett vin avc miljoner och jag träffar rätt. Eloge till mig.

Kärlek / isabella

tvätttttttstuga







en dag i geilo...

.. hade jag och Lollo mini-disco i mitt rum. Och på tala om Turkiet igen så pratade jag med min favorit ryss på skype precis, Katya. Jag saknar henne ganska mycket, hon är en underbar person. Jag hoppas verkligen att vi ses snart igen. Nu skulle jag tvätta, så var det ja. Enjoy.


mini-disco


underbara du, vad skulle jag gjort i Turkiet, på Orient Palace - utan dig?

kärlek / isabella

12/9 söndag


vi har grannar, även om dom sällan syns.


idag har det regnat hela dagen.. men efter regn, kommer solsken - även på geilo.


.. och äntligen har vi fått våran efterlängtade FRYSBOX!

Idag är jag ledig och imorgon jobbar jag 18.00, riktigt skönt att vara lite ledig. Nu skall jag sätta på en maskin tvätt i våran underbara tvättstuga, not. Kommer bilder senare - men hur mysig brukar egentligen en tvättstuga vara? I Turkiet hade jag inte ens en tvättstuga, vi har det bra här på Geilo. Fina lilla Geilo. Imorgon kommer Lollo tillbaka, och då har hon med sig mat. Gott med mat.

Kärlek / isabella

The ultimate gift



Jag kollade precis på filmen The ultimate gift, och det var den bästa filmen jag sett på länge. Se den, helst idag. Nu skall jag sitta här och glo in i skärmen en stund och sedan blir det till att sova, börjar jobba klockan sju imorgon - klockan ställs på 05.45. Godnatt.

kärlek / isabella

10/9 fredag - iyi bayramlar



"Şeker Bayram, “Sockerfesten”, en tre dagar lång nationell högtid som avslutar Ramadan, vilket traditionellt firas med massor av god mat och sötsaker. Infaller den 9, 10 och 11 september 2010 (datum varierar enligt den muslimska kalendern)."

Idag firas det för fullt i Turkiet, eftersom ramadan är slut och de kan börja leva som vanligt igen. Good to know, även om man inte är speciellt rörd av det själv. Hade varit kul att se hur de firar Bayram på riktigt, men här i Geilo är det bara en helt vanlig fredag med jobb imorgon klockan o7.oo.

Förresten så ska jag gå in och duscha nu, i mitt alldelles rosa badrum. Det är så himla fint i mitt rum :)

kärlek / isabella





















kärlek / isabella

9/9 torsdag

Hej bloggen!
Idag är det torsdag och min första lediga dag denna veckan, även ledig imorgon - gött. Igår vard et personalfest för att fira att revisorerna åkte hem nöjda och belåtna efter fyra dagar här, som nästan kört slut på oss här på Geilo. De ställer verkligen höga krav, och vi klarade att uppfylla dom, good work to us. Hur som helst så var det jätte lyckat igår och det bjöds på mat och dricka och sedan åkte vbi till Geilos enda natt klubb Off pist där vi var tills det stängde vid två. Därefter var det efterfest här på hestcenter där vi bor, och nu har jag precis städat bort allt från kvällens festligheter. Dammsugit och torkat golven, nu är det så himla mysigt i hela huset. Vi har tänt ljus i köket och vardagsrummet, och nu skall vi sätta på en film och bara mysa och njuta av våran första lediga kväll här i vårat hus. Jag trivs så himla bra just nu. Lollo åkte hem idag, för hon har fått en inflamation i benet på grund av hennes skoskav. Hoppas det blir bättre nu när hon har fått pencillin, hon kommer tillbaka om tre dagar.

Blider från gårdagen kommer senare, när Bryndis lägger upp dom på  facebook. Hon är från Island, och hon och hennes pojkvänn Haffi flyttade in på våran övervåning idag. Känns kul när det flyttar in så trevliga människor som dom. Alla trivs än så länge med varandra, och det är ju bra. Vi får hoppas att resterande som kommer hit är lika bra människor.

kärlek / isabella

6/9 måndag

Redan måndag, jag saknar tidsuppfattning här i Geilo. Dagarna är helt upp och ner och man jobbar både morgon och natt denna hektiska vecka. Tur att jag fick vara ledig ikväll för jag kände nästan att benen vek sig under ryddningen till lunchen. Dagen har gått hur bra som helst och nu skall jag ducha, fixa lite i mitt rum och sen sova. jag planerar att ha slocknat vid sisådär 2o.oo - sounds like a plan. Jobbar frukost imorgon igen och skall infinna mig på Highland, och imorgon kväll blir det revisorernas sista middag på hotellet och det FÅR inte gå fel, bäst att ha bra med energi tills imorgon.

Förresten så dricker jag nyponsoppa nu, och det är himla gott. Enkelt är det att göra också, man blandar bara i påsen i en liter kokande vatten, så nu vet ni det. Jag vill att Elin skall logga in på skype med förresten, så jag kan ringa henne - det är dagens önskan!

Nu blir det nog ingen uppdatering förrän på onsdag, alla i arbetslaget siktar mot onsdag. Gyllene söndag. När allt lugnar ner sig.

kärlek / isabella

5/9 söndag

Hej bloggen!
Söndag här på Geilo, men det känns inte speciellt annorlunda mot någon annan utav veckans dagar. Man kan säga att vi saknar tidsuppfattning här just för tillfället då det är väldigt mycket jobb. Vi räknade våra timmart nu och det visar sig att på onsdag när vi jobbat en vecka, jobbat lika många timmar som vi skulle gjort på TVÅ veckor. Vi körde en dubbelvecka första veckan, varför inte. Jag trivs fortfarande som fisken i vattnet och jag gillar Geilo mer och mer för varje dag som går. Jobbet är underbart och jag går bara runt och ler, personalen är helt fantastisk och dessutom så har jag mina fina sambotjejer som gör allt mycket roligare.

Igår var det bröllop på Vestlia och vi jobbade såklart i serveringen. Det var jätte fint och bruden såg ut som i en film - helt sagolik! Serverade trerätters och även vin till alla rätterna, och därefter rydda (städa) bort allt. Därefter gav vi oss hemåt, vid sisådär klockan 02.00. Våran kontaktperson gav besked om att vi började klockan 15.00 dagen efter och att vi skulle ha sovmorgon, vilket dock Inte stämde. Klockan 07.15 imorse ringde M från  frukosten på highland och frågade vart jag var, damn it. Trött som jag var gick jag snällt och fint upp, klädde på mig igen efter baras tre timmars sömn och pallrade mig ner till centrum. Väl där gick allt fint och nu har jag rast till klockan 19.00 då vi skall severa ett gäng revisorer på 157 pers - funny!




Såhär ser vi ut på jobb, skall även ha svarta västar men det skall beställas.

Nu skall jag ta mig en power nap så jag orkar ikväll, sedan blir det jobb tidigt imorgon också, och dubbelpass på tisdag... tur att man har kul på jobbet, annars hade detta aldrig funkat. Och mormor, oroa dig inte - det är bara denna veckan det är så hysteriskt, nästa vecka är vi nästan helt lediga! :)


fint väder här på JLO idag!

kärlek / isabella

RSS 2.0